Inchisoarea de maxima siguranta Korydallos, Atena: doi detinuti romani au murit si unul este ranit grav intr-un incendiu care a izbucnit in noaptea de joi spre vineri. In acest penitenciar, care este suprapopulat, se gasesc, in principal, detinuti ro
Inchisoarea de maxima siguranta Korydallos, Atena: doi detinuti romani au murit si unul este ranit grav intr-un incendiu care a izbucnit in noaptea de joi spre vineri. In acest penitenciar, care este suprapopulat, se gasesc, in principal, detinuti romani si albanezi.
Trei detinuti, doi romani si un grec, au decedat in incendiul care a izbucnit in penitenciarul Korydallos din Atena, in noaptea de joi spre vineri. Un alt detinut de nationalitate romana a suferit arsuri grave. Potrivit surselor din politia greaca, incendiul, care a izbucnit in celula celor patru victime, se pare ca a fost declansat de o tigara uitata aprinsa. Focul a fost stins de catre paznicii inchisorii inainte ca pompierii sa intervina. In penitenciarul de maxima securitate Korydallos, care este suprapolupat, se gasesc, in principal, detinuti romani si albanezi.
Romanul ranit grav in incendiu cu arsuri de gradul I pe 40% din suprafata corpului are sanse de recuperare daca supravietuieste urmatoarelor patru zile ce sunt critice pentru starea acestuia, potrivit consulului Romaniei in capitala elena, Catalin Botoni. Personalul consular al misiunii romane din Atena mentine permanent legatura cu autoritatile elene pana la clarificarea circumstantelor incidentului, numai dupa aceasta corpurile celor doi decedati putand fi trimise familiilor din tara. Rezultatele preliminare ale anchetei declansate de autoritatile elene in vederea stabilirii cauzelor incendiului din inchisoarea Korydallos vor permite intrarea in posesia unor date oficiale privind identitatea victimelor.
Ancheta declansata de autoritatile elene va permite stabilirea identitatii victimelor incendiului de la penitenciarul Korydallos.
Rezultatele preliminare ale anchetei declansate de autoritatile elene in vederea stabilirii cauzelor incendiului din inchisoarea Korydallos vor permite intrarea in posesia unor date oficiale privind identitatea victimelor, informeaza un comunicat de presa al MAE
Ambasada Romaniei la Atena mentine legatura permanenta cu autoritatile elene in vederea monitorizarii anchetei si este pregatita sa acorde sprijinul consular necesar cetatenilor romani implicati, consulul Romaniei la Atena aflandu-se la fata locului.
Potrivit comunicatului MAE, ministrul elen al Justitiei, aflat la Bruxelles, a transmis ambasadorului roman la Atena condoleante pentru familiile celor decedati si a dat asigurari cu privire la declansarea unei anchete riguroase si transparente in vederea stabilirii cu exactitate a circumstantelor tragicului eveniment.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.