Aventura plina de peripetii a celor patru prieteni din Epoca de Gheata continua in peisajul devenit mai putin ostil datorita dezghetului. Manny, Sid, Diego si Scrat, cei patru prieteni din Epoca de Gheata, isi continua aventurile palpitante in cea de

Aventura plina de peripetii a celor patru prieteni din Epoca de Gheata continua in peisajul devenit mai putin ostil datorita dezghetului. Manny, Sid, Diego si Scrat, cei patru prieteni din Epoca de Gheata, isi continua aventurile palpitante in cea de-a doua parte a filmului Ice Age.
Animalele pleaca intr-o calatorie catre Paradis, in cautarea unui camin stabil, dar drumul este lung si plin de pericole.
Cele mai amenintatoare sunt inundatiile, care spulbera totul in calea lor si le sufla in ceafa eroilor animati.

Simplitatea, reteta infailibila a succesului

Reteta succesului pare simpla si infailibila: desene animate haioase, suspans, conflict, efecte speciale imprevizibile, obtinute cu tehnologie de varf si voci recognoscibile la nivel mondial. Imediat dupa lansarea in 2002 a filmului Ice Age/Epoca de Gheata, atat publicul, cat si critica de specialitate au avut o reactie extrem de pozitiva. Toti au indragit cele patru personaje inedite si peripetiile prin care trec. Filmul Epoca de Gheata 2 - Dezghetul le are pe toate. "Succesul filmului s-a datorat in primul rand faptului ca publicul a indragit personajele", spune producatorul executiv Christopher Meledandri. O contributie majora la acest succes l-au avut si actorii care au dat voce personajelor - Ray Romano, John Leguizamo si Denis Leary - extrem de populari in randul tuturor categoriilor de varsta.

Personajele au de infruntat o situatie mult mai complexa

Manny, Sid si Diego descopera ca incalzirea climei si dezghetul care a urmat ridica o problema serioasa: apele dezlantuite ameninta sa inunde intreaga vale.
Singura lor cale de salvare este de a ajunge la celalalt capat al vaii. Prin urmare, cei trei prieteni pornesc in aventura, impreuna cu Ellie, femela mamut, si Crash si Eddie, niste creaturi guralive si puse in permanenta pe sotii. In Ice Age 2: The Meltdown/Epoca de Gheata 2 - Dezghetul, personajele sunt dezvoltate si povestea lor continua, intr-o maniera mai complexa. Astfel, daca in primul film mamutul Manny sufera ca si-a pierdut familia, aici el are o noua grija, aceea de a nu-si putea intemeia el insusi o familie. Singura lui problema este ca nimeni n-a mai vazut un alt mamut de foarte multa vreme. Manny ajunge sa creada ca este ultimul mamut in viata, pana cand o intalneste pe Ellie, unica femela mamut de pe pamant. Singura problema este ca cei doi nu se pot suferi unul pe celalalt. Filmul introduce si cateva noi personaje: Ellie, femela mamut care va deveni obiectul pasiunii lui Manny, desi aceasta are probleme de identitate, crezandu-se nu mamut, ci oposum, ceea ce face ca relatia ei amoroasa cu Manny sa fie si mai amuzanta, Crash si Eddie, "fratii" lui Ellie, ei fiind insa niste oposumi adevarati; un tatu pe nume Fast Tony, escroc si profitor, care incearca sa speculeze orice, chiar si un cataclism natural iminent cum este deluviul care-i ameninta pe locuitorii vaii; un vultur care vede in fiecare locuitor al vaii o viitoare victima a deluviului, deci un potential pranz pentru el insusi si este extrem de bucuros la gandul ospatului care-l asteapta; Cretaceous si Maelstrom, doua reptile preistorice care, eliberate fiind din habitatul lor glaciar, ii alearga pe ceilalti membri ai comunitatii animale cu intentia clara de a-i devora. Acestia din urma sunt singurele personaje din film care nu vorbesc, ceea ce le confera un aer si mai amenintator. Diego, tigrul cel mandru si temut, descopera un lucru extrem de neplacut pentru amorul sau propriu - acela ca ii este frica de apa.

Scrat ramane cel mai indragit personaj al peliculei

In paralel, filmul prezinta peripetiile lui Scrat, care aici are un rol mai important decat cel precedent. El este personajul care evolueaza cel mai mult in noul film cu toate ca el continua sa alerge dupa ghinda sa, care pare a avea o vointa proprie. Scrat abordeaza noi si noi strategii la care nimeni nu s-ar gandi vreodata, pentru a-si pune la adapost prada.

Complexitate si la efecte

In Epoca de Gheata 2 - Dezghetul, realizatorii au utilizat de doua ori mai multe efecte speciale decat in primul film. Apa devine un personaj de sine statator, realizatorii creand un efect special cu ajutorul caruia jeturile pot fi "dirijate" si se misca independent, ca si cum ar fi niste fiinte in carne si oase.
"Acest lucru o face sa para mai amenintatoare, accentuand senzatia de pericol iminent", explica supervizorul efectelor speciale, Robert V. Cavaleri. "Scopul final este acela de a-i face pe spectatori sa se simta ca si cum ar fi in mijlocul actiunii", adauga regizorul artistic Thomas Cardone.
Vocile personajelor sunt interpretate de Ray Romano (Manny), John Leguizamo (Sid), Denis Leary (Diego), Sean William Scott (Crash), Josh Peck (Eddie), Queen Latifah (Ellie) si Jay Leno (Fast Tony).
Peter de Scve a contribuit la realizarea a numeroase filme de desen animat, precum: Ice Age/Epoca de gheata, The Hunchback of Notre Dame, The Prince of Egypt, Mulan, A Bug's Life si Tarzan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.