"Vremea discutiilor interne in PSD a trecut si a venit momentul ca partidul sa treaca la fapte, sa dea un raspuns mult mai viguros pentru ca Romania are nevoie de o social-democratie credibila si ofensiva", a declarat liderul PSD, Mircea Geoana ieri

"Vremea discutiilor interne in PSD a trecut si a venit momentul ca partidul sa treaca la fapte, sa dea un raspuns mult mai viguros pentru ca Romania are nevoie de o social-democratie credibila si ofensiva", a declarat liderul PSD, Mircea Geoana ieri la Cluj, la reuniunea regionala a conducerii partidului cu reprezentantii filialelor din Transilvania si Banat. Liderul social-democrat a tinut sa precizeze ca PSD doreste sa-si porneasca motoarele de partid de opozitie. "Vrem sa ne uitam mai putin catre trecut si mai mult catre viitor. Romania are nevoie de o forta social-democrata credibila, ca alternativa la actuala putere de dreapta", a spus Mircea Geoana, subliniind ca nu a venit intamplator la Cluj, ci pentru a da un semnal Ardealului, dar si din prietenie pentru Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas pe care i-a numit coechipierii sai de baza pentru construirea unui "PSD reformat, credibil si european". "Si sunt convins ca vom pleca mai uniti si mai puternici de la intalnirea de la Cluj", a mai spus liderul PSD. Intalnirea cu liderii din Ardeal este cea de-a doua reuniune regionala a conducerii PSD cu reprezentantii filialelor din teritoriu. Social-democratii vor discuta cu acest prilej si pe marginea proiectelor de infrastructura "abandonate de actuala putere", in special autostrada Transilvania. "Vom discuta si despre un raspuns social-democrat adecvat spiritului comunitar. PSD are acum o oferta politica, o oferta ideologica, o oferta de guvernare si o oferta de resurse umane, pregatita sa raspunda provocarilor cu care se confrunta romanii. Este nevoie de o noua relatie intre stat si cetatean", a spus Mircea Geoana.

Dancu: "Noi intotdeauna venim cu idei puternice"
Senatorul social-democrat Vasile Dancu este de parere ca bazinul electoral al PSD se muta din Moldova in Transilvania. "Vom vorbi aici despre ceea ce vom face mai departe in modernizarea partidului, intr-o constructie politica noua si vom face si un bilant al restantelor, pentru ca a trecut un an de la congres", a declarat senatorul clujean.

"Ion Iliescu nu este un simplu membru, dar nici nu mai este in fruntea noastra"
Ion Iliescu nu poate fi tratat ca un membru obisnuit al partidului, insa faptul ca el se afla alaturi de PSD nu inseamna ca este si in fruntea social-democratilor, a afirmat ieri presedintele PSD, Mircea Geoana, la Cluj. Geoana a explicat, intr-o conferinta de presa, ca infrangerea lui Ion Iliescu la Congresul PSD din aprilie 2005 "nu a insemnat nici izolarea si nici negarea a ceea ce reprezinta el, a ceea ce stie, pentru ca este un om cu o vasta experienta politica". "Faptul ca este alaturi de noi si ca ajuta cu sfaturi, in virtutea experientei sale, nu reprezinta nimic daunator. El este alaturi de noi si nu in fruntea noastra. Potrivit presedintelui PSD, nu este posibil insa ca Ion Iliescu sa fie tratat ca un simplu membru de partid. "Cum poti sa spui asa ceva despre un om care a fost seful statului si care a avut o contributie la acest partid. Experienta lui Iliescu este utila. Mergem inainte pentru ca avem treaba de facut", a conchis Mircea Geoana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.