De mai bine de doua luni pragul suport pentru euro se afla la 3,5 lei, nivel care s-ar putea mentine si in aprilie. Aceasta presupunere se bazeaza pe faptul ca inainte de Sarbatoarea Pastelui importurile de bunuri de consum explodeaza, ceea ce ar put
De mai bine de doua luni pragul suport pentru euro se afla la 3,5 lei, nivel care s-ar putea mentine si in aprilie. Aceasta presupunere se bazeaza pe faptul ca inainte de Sarbatoarea Pastelui importurile de bunuri de consum explodeaza, ceea ce ar putea adanci si mai mult deficitul comercial al Romaniei, care in primele doua luni din 2005 a fost de 1,4 miliarde euro, mai mult cu 56% fata de perioada similara a anului trecut. Ramane de vazut cata valuta vor trimite in tara romanii care muncesc in strainatate, care ar trebui sa echilibreze nivelul cursului. In martie cursul euro a fluctuat intre un minim de 3,4755 lei, inregistrat la inceputul lunii, si un maxim de 3,5391 lei, atins la inceputul degringoladei de pe piata de capital, ieri acesta coborand de la 3,5258 la 3,5210 lei.
Pentru aprilie parerile privind evolutia cursului euro sunt impartite, asteptandu-se fie deprecierea pana spre 3,4 - 3,45 lei, fie aprecierea la 3,55 - 3,57 lei.
Pare mult mai realista varianta in care moneda unica se va mentine in jurul pragului de 3,5 lei, variatiile cursului incadrandu-se intr-un culoar de pana la 3%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.