Franta a ales 12 tari strategice pentru exporturile sale agricole
Un numar de 12 tari din intreaga lume au fost desemnate drept "piete strategice" de catre guvernul francez, care a prezentat un plan de sprijinire a exporturilor industriei agro
Franta a ales 12 tari strategice pentru exporturile sale agricole
Un numar de 12 tari din intreaga lume au fost desemnate drept "piete strategice" de catre guvernul francez, care a prezentat un plan de sprijinire a exporturilor industriei agro-alimentare, unul dintre punctele principale ale comertului exterior al Frantei, informeaza AFP. China, Coreea de Sud, India, Rusia, Polonia, Algeria, SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Italia si Spania sunt cele 12 tarii desemnate de oficialii francezii. "Trebuie ca, in acelasi timp, sa ne mentinem nivelul pe pietele noastre traditionale si sa ne crestem exporturile pe pietele emergente", a declarat ministrul francez al Agriculturii, Dominique Bussereau. Cele 12 tari mentionate pot fi impartite in piete emergente (China, Coreea de Sud, India), piete de importanta geopolitica datorita proximitatii geografice (Rusia, Polonia, Algeria), piete dezvoltate din afara Europei (SUA si Japonia) si mari piete europene (Germania, Marea Britanie, Italia si Spania). In prezent, Ministerul francez al Agriculturii aloca anual aproximativ 30 milioane euro pentru actiuni de promovare si ajutorare a exporturile de produse agricole si agro-alimentare.

Bulgaria majoreaza subventiile pentru exporturile de carne de pasare
Exporturile de carne de pasare vor fi subventionate cu 500.000 leva (aproximativ 250.000 de euro) in acest an, potrivit unui act normativ aprobat de cabinetul de la Sofia, act in care sunt stabilite termenii si procedurile pentru acordarea unor subventii totale de 1,5 milioane leva pentru exporturile de produse agricole, informeaza BTA. Comparativ cu anul trecut, in acest an cota exporturilor de carne de pasare subventionate a crescut de la 700 la 1.000 de tone, crescand in acelasi timp si nivelul subventiei guvernamentale de la 400 leva la 500 leva per tona. Carnea de pasare subventionata poate fi exportata in toate tarile cu exceptia statelor membre UE, Australia si 11 tari din Asia de Sud-Est. De asemenea, guvernul bulgar va subventiona cu 220.000 leva exportul a 550 tone de oua, la un nivel de 400 leva per tona. Inca din 2004, Bulgaria a implementat sistemul de plata a subventiilor pentru exportul de produse agricole, in conformitate cu politica agricola comuna a Uniunii Europene.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.