Tragedie, ieri noapte, intr-o inchisoare de maxima securitate din Grecia. Doi romani au murit si unul a fost grav ranit intr-un incendiu izbucnit in puscaria Korydallos din Atena. Agentia France Presse a anuntat ca, deocamdata, nu exista informatii d
Tragedie, ieri noapte, intr-o inchisoare de maxima securitate din Grecia. Doi romani au murit si unul a fost grav ranit intr-un incendiu izbucnit in puscaria Korydallos din Atena. Agentia France Presse a anuntat ca, deocamdata, nu exista informatii despre identitatea victimelor. Detinutul ranit a fost transportat la Pireu, in stare foarte grava, medicii neoferind nici un pronostic despre sansele sale de supravietuire. Inainte de interventia pompierilor, incendiul a fost stins de gardienii inchisorii.
Din primele cercetari, se pare, ca focul a izbucnit in celula ocupata de victime. Un al treilea detinut, de origine greaca, a pierit si el in flacari. Se pare ca incendiul a fost cauzat de o tigara uitata aprinsa. Inchisoarea de inalta securitate Korydallos este suprapopulata, iar majoritatea detinutilor sunt straini, mai ales romani si albanezi.
Ieri dimineata, consulul Romaniei la Atena, Catalin Bodoni, a confirmat faptul ca exista doi romani detinuti care si-au pierdut viata, joi noaptea, intr-un incendiu. Autoritatile elene au dat asigurari ca s-a facut tot posibilul pentru salvarea celor doua victime, insa interventia a fost tardiva, arsurile pe care le-au suferit fiindu-le fatale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.