Doi militari care se aflau in misiune in Afganistan au fost raniti usor, aflandu-se insa in afara oricarui pericol, ne-a declarat ieri colonelul Cristinel Ghiga, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale. Potrivit acestuia, cei doi mili
Doi militari care se aflau in misiune in Afganistan au fost raniti usor, aflandu-se insa in afara oricarui pericol, ne-a declarat ieri colonelul Cristinel Ghiga, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale. Potrivit acestuia, cei doi militari din Batalionul 341 Infanterie "Rechinii Albi", un ofiter si un subofiter, au fost raniti in timpul executarii unei misiuni la aproximativ 30 de kilometri sud-est de baza Kandahar.
Maiorul Catalin Ticulescu, ofiter de stat major, si plutonierul adjutant Florin Bolovan, subofiter sanitar, fac parte din detasamentul de 23 de militari, condus de comandantul batalionului, care efectuau, cu trei transportoare amfibii si un autovehicul al armatei canadiene, o misiune de patrulare in zona de responsabilitate. In dreptul localitatii Pungi, unul dintre transportoare a fost avariat de un dispozitiv exploziv. In urma exploziei, ofiterul si subofiterul au fost raniti la picior, respectiv in zona lombara.
"Cei doi se aflau in al doilea transportor amfibiu, in momentul in care s-a simtit explozia. Deocamdata nu se stie ce fel de dispozitiv era sau daca este vorba despre un teren minat", ne-a informat colonelul Ghiga, precizand ca militarii au fost transportati la spitalul campaniei din baza de la Kandahar, iar misiunea a fost intrerupta.
"Conform medicilor de la spitalul bazei militare din Kandahar, militarii romani sunt in afara de pericol, maiorul Ticulescu suferind o fractura de calcaneu drept, iar plutonierul adjutant Bolovan tasarea a patru vertebre lombare, fara afectarea functiunilor neurologice. Cei doi militari urmeaza sa fie transportati la un spital militar din Germania, unde li se va acorda asistenta medicala de specialitate", ne-a declarat Cristinel Ghiga. In ceea ce priveste pagubele datorate exploziei, colonelul a aratat ca acestea au fost destul de mici fiind foarte posibil ca ceilalti militari sa se fi ocupat de repararea pe loc a transportorului.
"Procedura militara presupune iesirea din zona si securizarea acesteia urmata de evaluarea victimelor si a pagubelor. Din cate stim, transportorul a fost avariat, dar nu a fost o avarie foarte mare. Este foarte posibil ca acesta sa fi fost reparat la fata locului de catre ceilalti militari", ne-a mai spus colonelul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.