Poli Iasi a furnizat ieri una dintre surprizele returului, moldovenii tinand in sah lidera la zi a clasamentului. Daca in runda trecuta au invins in minutul 90, acum ""alb-rosii"" n-au mai avut acelasi noroc. Fara suporteri in tribune, Dinamo pa

Poli Iasi a furnizat ieri una dintre surprizele returului, moldovenii tinand in sah lidera la zi a clasamentului. Daca in runda trecuta au invins in minutul 90, acum ""alb-rosii"" n-au mai avut acelasi noroc.

Fara suporteri in tribune, Dinamo pare legata la ochi. Daca in turul campionatului au facut 1-1 cu Jiul intr-o situatie similara, ""cainii"" si-au retrait ieri seara cosmarul de a juca fara spectatori. Obligati sa evolueze pe un stadion pustiu dupa ispravile propriilor ultrasi de la Constanta, ""alb-rosii"" au calcat din nou stramb acasa. La capatul unei evolutii neconvingatoare, Dinamo n-a reusit decat 1-1 cu Poli Iasi, remiza smulsa de moldoveni la Bucuresti relansand practic lupta pentru titlul de campioana.
RATARI. Atmosfera stranie care domnea in intreg complexul lui Dinamo ieri seara i-a molipsit si pe fotbalistii formatiei gazda. Intrati pe teren in formula standard, ""cainii"" au avut o prima repriza buna, cand si-au creat destule faze de poarta. Prima ocazie a coincis si cu deschiderea scorului, Danciulescu marcand dintr-o pozitie aflata la limita ofsaidului, dupa o iesire hazardata a portarului Branet. Pana la finalul primelor 45 de minute, acelasi Danciulescu a dat o noua definitie notiunii de ratare monumentala, atacantul nereusind sa nime-reasca spatiul portii din 2 metri. Pe rand, Grigorie si Bratu au trecut si ei pe langa gol, pentru ca oaspetii sa loveasca hotarator in minutul 58, cand Daniel Rednic a marcat de la 16 metri in urma unei gafe marca Barcauan. Desi mai erau peste 30 de minute din meci, gazdele au intrat in panica tot mai tare, jocul lui Dinamo devenind din ce in ce mai haotic si lipsit de consistenta. Mai mult, iesenii, care s-au aparat exact si calm, ar fi putut detona bomba chiar in ultimul minut, dar asistentul Negoita a semnalizat eronat ofsaid.
PRABUSITI. Sfarsitul partidei i-a gasit pe elevii lui Ion Marin prabusiti pe gazon. ""Un stadion ale carui tribune sunt goale nu te inspira la nimic. Nu acesta a fost insa motivul principal pentru care nu am castigat, pentru ca noi ar fi trebuit sa ramanem concentrati 90 de minute. Dar fotbalul are totusi niste legi nescrise, care spun ca atunci cand ratezi atatea ocazii uriase, acestea se razbuna. Trebuia sa avem cel putin 4-0 la pauza si nu se mai intampla nimic. Din pacate, in partea secunda, jucatorii si-au pierdut rabdarea si n-au mai avut luciditate"", a spus, dupa meci, antrenorul lui Dinamo. De partea cealalta, tehnicianul iesenilor, Ionut Popa, s-a aratat satisfacut: ""Am avut noroc in prima repriza, cand Dinamo se putea distanta. Stiam ca absenta spectatorilor din tribune ne poate avantaja, asa ca la pauza le-am spus baietilor in vestiar ca pot chiar sa si castige acest meci. Oricum, sunt multumit de acest rezultat, care aduce si prestigiu echipei noastre, deoarece am jucat contra liderului campionatului"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.