Criza financiara in care se afla uzina Tractorul Brasov a fost deblocata, a informat recent, printr-un comunicat de presa, prefectul judetului Brasov, Aurelian Danu, care afirma ca a primit asigurari de la oficiali guvernamentali privind solutionarea
Criza financiara in care se afla uzina Tractorul Brasov a fost deblocata, a informat recent, printr-un comunicat de presa, prefectul judetului Brasov, Aurelian Danu, care afirma ca a primit asigurari de la oficiali guvernamentali privind solutionarea problemelor societatii, transmite Mediafax. "In ultimele zile, s-a facut un efort deosebit din partea tuturor pentru solutionarea problemelor de la societatea Tractorul. Este clar ca la nivelul Guvernului situatia uzinei Tractorul este cunoscuta si tratata cu maxima atentie. Executivul doreste sa mentina productia de tractoare, cu atat mai mult cu cat Romania are un necesar estimat la 375.000 de tractoare", a afirmat Aurelian Danu.In alta ordine de idei, societatile aflate in administrare speciala si in curs de privatizare ar putea beneficia de rambursari de la buget pentru salariile angajatilor si plata utilitatilor, daca Guvernul va aproba un proiect de ordonanta transmis spre avizare Consiliului Concurentei. Proiectul de ordonanta nu face referire la o societate anume. De asemenea, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Guvernul cauta solutii pentru rezolvarea cererii formulate de reprezentantii uzinei Tractorul Brasov privind returnarea TVA, dar o decizie in acest sens va fi adoptata doar dupa avizul Consiliului Concurentei.Solicitarea societatii Tractorul de returnare a taxei pe valoarea adaugata aferenta perioadei decembrie 2005-februarie 2006, solutie prin care uzina ar primi fondurile necesare pentru plata catre angajati a salariilor restante, a fost analizata in sedinta Guvernului din aceasta saptamana. La inceputul acestei saptamani, muncitorii de la uzina brasoveana au protestat in curtea intreprinderii fata de intarzierea cu aproximativ o saptamana a acordarii avansului pe luna martie. AVAS negociaza, din toamna anului trecut, cu firma indiana Mahindra & Mahindra preluarea pachetului majoritar de actiuni de la uzina brasoveana. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.