Jurnalista americana Jill Caroll (foto), rapita in Irak pe 7 ianuarie si eliberata in urma cu doua zile, a acordat "un interviu" de opt minute si jumatate rapitorilor sai, la sfarsitul captivitatii. In cadrul interviului, a carui video inregistrare a
Jurnalista americana Jill Caroll (foto), rapita in Irak pe 7 ianuarie si eliberata in urma cu doua zile, a acordat "un interviu" de opt minute si jumatate rapitorilor sai, la sfarsitul captivitatii. In cadrul interviului, a carui video inregistrare a fost difuzata pe Internet, Jill elogiaza rebeliunea din Irak, preconizand victoria insurgentilor. Totodata, ea critica prezenta americana in Irak. Pe caseta, ziarista apare in aceeasi tinuta vestimentara (rochie larga si capul acoperit cu o esarfa islamica) pe care a arborat-o in timpul interviului acordat ulterior postului de televiziune Bagdad al Partidului Islamic irakian, care a anuntat eliberarea ei, relateaza Mediafax. Conform inregistrarii, a carei autenticitate nu a fost certificata, Jill a sperat, o perioada, ca armata sau CIA o vor gasi si o vor salva, dar nu s-a intamplat asa. Tanara in varsta de 28 de ani face declaratii surprinzatoare: "Cred ca mujahedinii sunt foarte inteligenti si, in pofida tehnologiei si fortelor mobilizate de armata americana, ei stiu mai bine cum sa traieasca si sa actioneze aici. Acest lucru demonstreaza foarte clar ca mujahedinii vor fi cei invingatori, in cele din urma. (...) Administratia americana minte caracterizandu-i pe mujahedini drept teroristi (...). Mujahedinii incearca de fapt sa-si apere tara". Caroll a apreciat ca presedintele american trebuie sa puna capat razboiului. "El stie ca razboiul acesta nu este un lucru bun. Trebuie sa recunoasca acest lucru in fata poporului american si sa retraga trupele", a adaugat ea. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.