De aproape 150 de ani, Boucheron a conceput bijuterii haute-couture, ceasuri si parfumuri de lux care au surprins si uimit intreaga lume. Inca de la infiintarea casei in 1858, Boucheron a fost considerat un deschizator de drumuri printre bijuti
De aproape 150 de ani, Boucheron a conceput bijuterii haute-couture, ceasuri si parfumuri de lux care au surprins si uimit intreaga lume.


Inca de la infiintarea casei in 1858, Boucheron a fost considerat un deschizator de drumuri printre bijutieri, un inovator in ceea ce priveste motivele inspirate de natura - bratari incrustate cu diamante, serpi, fluturi si libelule, in stilul Art Nouveau, care au dus la crearea ceasului de mana. In 1893, Boucheron si-a stabilit sediul in Paris, la Place Vendôme. Pe masura ce moda si stilul de viata au evoluat de-a lungul deceniilor, Boucheron a continuat sa reflecte tendintele vremii in creatiile sale - Cubism, Baletul Rusesc, Art Deco, Arta Africana, Pop Art.
ISTORIE DE LUX. In anii a€™20, Boucheron a lansat pe piata cerceii lungi, incrustati cu pietre pretioase si a creat ""Bijuteriile albe"" (diamante montate in platina), precum si alte creatii deosebite - coroane si bijuterii regale pentru Maharajahul din Patiala si pentru alti clienti de rang. Spre sfarsitul anilor a€™40 si in anii a€™50, Boucheron a inspirat cu mare succes o revigorare a motivelor florale si cu pene care sa insoteasca ""Noul Look"", si o data cu trecerea anilor a conceput bijuterii si ceasuri pentru femeile moderne, atat pentru zi, cat si pentru seara sau ocazii speciale.
ALATURI DE GUCCI. In 2000, Gucci Group a achizitionat 100% din actiunile Boucheron, astfel ca in prezent casa ce apartine grupului Gucci a deschis noi magazine in marile orase ale lumii, Tokyo, Milano, Londra, San Francisco, lansand si linii de bijuterii mai accesibile, noi modele de ceasuri, precum si parfumuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.