In septembrie 2004, Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) a lansat, de la Capul Midia, racheta suborbitala Demonstrator 2B (foto), in cadrul concursului X Prize, ce avea ca premiu 10 milioane de dolari. Nu au castigat concurs
In septembrie 2004, Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) a lansat, de la Capul Midia, racheta suborbitala Demonstrator 2B (foto), in cadrul concursului X Prize, ce avea ca premiu 10 milioane de dolari.

Nu au castigat concursul, pentru ca au fost invinsi de proprietarii SpaceShipOne, dar ARCA a reusit sa faca sa zboare un nou tip de motor de racheta. Echipa lucreaza in continuare la racheta Orizont, care va fi capabila sa ridice in spatiu un echipaj format din trei persoane. Orizont va masura 14 metri, va avea un diametru de 1,3 metri si o greutate de 7 tone.
Racheta Demonstrator 2B a costat sub 100.000 de dolari, banii provenind de la diversi sponsori. Constructia rachetei Orizont va costa aproximativ 200.000 de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.