Toate pasarile din satul Florica, comuna Rosiori, judetul Braila, vor fi eutanasiate pentru ca a fost identificat virusul gripei aviare la testele rapide, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Aceea
Toate pasarile din satul Florica, comuna Rosiori, judetul Braila, vor fi eutanasiate pentru ca a fost identificat virusul gripei aviare la testele rapide, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Aceeasi procedura va fi aplicata si in cazul pasarilor din satul vecin, Coltea, care se afla la doar 500 de metri de satul Florica. Pana acum, Laboratorul National de Referinta a confirmat 51 de focare de gripa aviara, in 9 judete: Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Ialomita, Tulcea, Ilfov. Din cele 51 de focare, 31 au fost inchise, iar 20 sunt in curs de lichidare. Potrivit comunicatului, pana la sfarsitul acestei luni, in conditii normale vor fi stinse inca 8 focare (3 in Tulcea, 4 in Constanta si unul in Calarasi).
Directia Sanitara Veterinara a Capitalei primeste, zilnic, in medie, peste 35 de sesizari privind existenta unor pasari moarte in diverse locuri, dupa ce in comuna ilfoveana Magurele, satul Pruni, a fost depistat un focar de gripa aviara, a declarat Constantin Savu, seful DSVMB, informeaza Mediafax. Laboratorul Directiei Sanitare Veterinare a Municipiului Bucuresti (DSVMB), unde sunt efectuate teste rapide pe probe luate de la pasarile gasite moarte, lucreaza aproape continuu. Pana acum nu a fost inregistrat niciun caz de gripa aviara in Bucuresti, a precizat Constantin Savu. Directorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare, Gabriel Predoi, a declarat ca localitatea ilfoveana Pruni, unde la inceputul saptamanii a fost depistat un focar de gripa aviara, ramane cel putin inca o saptamana izolata, pana va fi realizata a doua mare dezinfectie. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.