Rocketplane Kistler este cel mai mare competitor al celor de la Virgin Galactic. Compania este controlata de omul de afaceri american George French. Compania a programat primul zbor experimental in ianuarie 2007 si planuieste sa trimita primii tu
Rocketplane Kistler este cel mai mare competitor al celor de la Virgin Galactic. Compania este controlata de omul de afaceri american George French.

Compania a programat primul zbor experimental in ianuarie 2007 si planuieste sa trimita primii turisti in spatiu in vara lui 2007. Rocketplane XP va putea lua la bord trei turisti si un pilot. Va decola si va ateriza ca un avion folosind atat motoare turbojet, cat si motoare de racheta.
Space Adventures a incheiat un parteneriat cu familia Ansari, finantatorii principali ai proiectului X Prize - castigat de SpaceShipOne.
In fine, Planet Space, ce a pierdut competitia X Prize cu racheta Canadian Arrow (foto), construieste o noua racheta cu care planuieste sa trimita in spatiu 2.000 de pasageri in cinci ani, incepand din 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.