In PSD nu exista liste negre si revanse politice si nici o aripa Nastase, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. "Vreau sa va asigur clar, cu responsabilitate, ca in Partidul Social Democrat nu
In PSD nu exista liste negre si revanse politice si nici o aripa Nastase, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu. "Vreau sa va asigur clar, cu responsabilitate, ca in Partidul Social Democrat nu exista liste negre si revanse politice", a spus Diaconescu impacuitor.
Referitor la excluderea din partid a deputatului Mugurel Sarbu, Diaconescu a declarat ca hotararea a fost luata de organizatia judeteana din care acesta face parte, pe baza unor elemente de evaluare privind activitatea in campania electorala, precum si cea in partid, in ultimii doi ani. "Se mentioneaza si o datorie la partid", a adaugat el.
Diaconescu a tinut sa sublinieze ca excluderea deputatului Mugurel Sarbu, precum si solicitarea de demitere a Rovanei Plumb din fruntea organizatiei de femei nu au nici o legatura cu faptul ca acestia s-au intalnit cu Adrian Nastase in ultimele zile.
El a precizat ca actuala conducere a PSD nu intentioneaza sa-i inlature pe sustinatorii fostului presedinte al Camerei Deputatilor si ca "s-ar opune personal in cazul in care s-ar intampla asa ceva".
Mugurel Sarbu a fost exclus de organizatia PSD Alba, iar presedintele organizatiei judetene de femei a PSD Bistrita-Nasaud, Adriana Pana, a atacat-o dur ieri pe Rovana Plumb, declarand ca aceasta nu mai reprezinta femeile social-democrate, in urma pozitiilor exprimate in mass-media.
Pregatiri pentru Congres
Rovana Plumb face parte din grupul de sustinatori ai fostului presedinte executiv al PSD, Adrian Nastase. Deputatul social-democrat declarase cu o zi in urma ca sustine organizarea unui congres extraordinar al partidului si ca, daca Adrian Nastase va candida la presedintia partidului, il va vota. Adrian Nastase pregateste o platforma politica de modernizare a partidului, platforma ce ar putea fi facuta publica la mijlocul saptamanii viitoare. La intalnirea de miercuri a liderilor social-democrati, Rovana Plumb, Eugen Bejinariu, Ioan Timis, Mugurel Sarbu, Ovidiu Branzan, Marin Diaconescu, Petre Daea, Zamfir Dumitrescu, Ioan Timis si Monalisa Galateanu au discutat, timp de mai bine de doua ore, cu Adrian Nastase posibilitatea initierii acestei platforme. Intre timp, in partid, ideea organizarii unui congres extraordinar a capatat tot mai multi sustinatori, mai multe filiale exprimandu-se in acest sens. Conform Statutului PSD, un Congres Extraordinar poate fi convocat de Consiliul National al partidului, la cererea expresa a cel putin 15 organizatii judetene ale partidului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.