Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a facut, in urma cu cateva zile, o noua ''surpriza'' furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale: contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigura
Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a facut, in urma cu cateva zile, o noua ''surpriza'' furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale: contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru 2005 se va prelungi pana la data de 31 decembrie 2006. Acesta a precizat, insa, ca in momentul in care va intra in vigoare pachetul legislativ privind reforma in Sanatate, contractul-cadru va fi ''corectat''.
Medicii nu s-au aratat surprinsi de decizia ministrului Nicolaescu de a prelungi contractul-cadru.
''Este o decizie la care ne asteptam, avand in vedere tendinta de hipercentralizare a sistemului sanitar. Nu suntem convinsi ca aceasta hotarare va duce la imbunatatirea calitatii actului medical. Prelungirea contractului-cadru este tot o improvizatie a Ministerului Sanatatii si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Totodata, acest lucru ne demonstreaza ca in continuare Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate dispun de banii asiguratilor si fac ce vor cu ei. In acelasi timp, credem ca spitalele vor acumula noi datorii avand in vedere prelungirea contractului-cadru. Pentru 2005, contractul-cadru a fost gandit pe un anumit buget si a avut o anumita orientare, iar in 2006 situatia din aceste puncte de vedere este alta'', ne-a declarat secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae.
Ieri, medicii au avut o alta surpriza: Nicolaescu a dat curs invitatiei CMR de a participa la Consiliul National al Colegiului. ''Ministrul Sanatatii ne-a promis ca de acum incolo va colabora cu CMR si ca lunar va avea o intalnire cu noi. In plus, a spus ca va colabora cu CMR pentru elaborarea tuturor normelor care vizeaza activitatea medicilor si a spitalelor.
Totodata, a promis ca va face demersuri pentru marirea salariilor tuturor celor care lucreaza in sistemul sanitar'', ne-a spus, ieri, Astarastoae. Tot ieri, ministrul Nicolaescu a declarat ca spera ca ''pachetul legislativ sa nu fie macelarit de Curtea Constitutionala''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.