Alianta Civica a Rromilor din Romania va organiza miercuri, 5 aprilie, cu o zi inaintea partidei Steaua - Rapid, din returul sferturilor de finala ale Cupei UEFA, un meci de fotbal demonstrativ prin care se doreste sustinerea miscarii de combatere

Alianta Civica a Rromilor din Romania va organiza miercuri, 5 aprilie, cu o zi inaintea partidei Steaua - Rapid, din returul sferturilor de finala ale Cupei UEFA, un meci de fotbal demonstrativ prin care se doreste sustinerea miscarii de combatere a discriminarii rasiale.

Sprijinita de FRF, de Comisia Nationala pentru Combaterea Discriminarii, de Agentia Nationala pentru Tineret si de Fundatia pentru o Lume Deschisa, actiunea ii va avea in centrul atentiei pe trei jucatori exponentiali pentru trecutul si prezentul fotbalului romanesc: Marius Lacatus, Rica Raducanu si Banel Nicolita.
TITLU. Vicepresedinte al Aliantei Civice a Rromilor si director executiv al Agentiei ""Impreuna"", Gelu Duminica a dezvaluit ca mijocasul stelist, Banel Nicolita, va fi desemnat, cu prilejul evenimentului respectiv, ambasador al Romaniei impotriva rasismului la UEFA. ""Banel reprezinta baiatul simplu, care a pornit dintr-o comunitate saraca de rromi si a reusit in viata strangand din dinti si muncind. Ne-am gandit ce impact ar putea avea modelul si vorbele sale pentru tinerii din diverse comunitati sarace. Noi suntem foarte mandri de Banel, mai ales ca, alaturi de Rica Raducanu, este printre putinii care au avut puterea sa recunoasca faptul ca sunt rromi"", a declarat Gelu Duminica.
ANTRENORI. Maine va avea loc o intalnire intre organizatorii actiunii care, foarte probabil, va fi gazduita de Sala Polivalenta din Bucuresti. ""Facem toate demersurile pentru ca Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, sa dea lovitura de incepere a meciului demonstrativ. Dansul este unul dintre oamenii apropiati noua si foarte interesat de toate demersurile noastre. In plus, este britanic si foarte pasionat de fotbal. Vor fi doua echipe mixte. Speram ca domnii Marius Lacatus si Rica Raducanu sa accepte propunerea noastra de a fi antrenorii celor doua formatii. Important este mesajul pe care dorim sa-l transmitem si impactul pe care speram sa-l aiba.""

PROPUNERE. Jonathan Scheele va da lovitura de start a ineditului meci


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.