Cea de-a saptea Reuniune a ministrilor de Interne si ai Ordinii publice din statele membre ale Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre (OCEMN) au adoptat, ieri, la Bucuresti, o declaratie comuna privind intarirea colaborarii impotriva crimina
Cea de-a saptea Reuniune a ministrilor de Interne si ai Ordinii publice din statele membre ale Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre (OCEMN) au adoptat, ieri, la Bucuresti, o declaratie comuna privind intarirea colaborarii impotriva criminalitatii, coruptiei si terorismului. La lucrari au participat reprezentanti ai Albaniei, Armeniei, Azerbaidjanului, Bulgariei, Georgiei, Greciei, Moldovei, Rusiei, Serbiei-Muntenegru, Turciei si Ucrainei. Tot ieri a fost semnat si acordul dintre OCEMN si Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), care va permite o mai buna gestionare a problemelor din acest domeniu, dar si un mai eficient control al frontierei. Prezent la Reuniunea OCEMN, directorul adjunct al Centrului Regional de Cooperare Internationala SECI, Alexandru Ionas, a tinut sa faca o scurta trecere in revista a rezultatelor pe care le-a obtinut, evidentiind excelenta colaborare a 27 de state pentru combaterea criminalitatii transfrontaliere. Potrivit lui Ionas, in perioada 2002-2005, au fost derulate 21 de operatiuni in care au fost arestati 142 de traficanti de droguri, 521 de persoane care faceau comert cu carne vie si au fost recuperate 606 masini furate. De asemenea, au fost confiscate peste 150 tone de tigari, fiind declansate cercetari paralele in 76 de dosare in Europa de Sud-Est.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.