Atacantul stelist Victoras Iacob a suferit o fractura de clavicula in timpul meciului cu FC National si a devenit indisponibil pana la finalul sezonului, dupa cum anunta site-ul oficial al gruparii din Ghencea. In minutul 60 al partidei disputate in
Atacantul stelist Victoras Iacob a suferit o fractura de clavicula in timpul meciului cu FC National si a devenit indisponibil pana la finalul sezonului, dupa cum anunta site-ul oficial al gruparii din Ghencea. In minutul 60 al partidei disputate in Cotroceni, Iacob a cazut in careul "bancarilor" in urma unui contact cu Burca si nu a mai putut continua meciul, plecand direct la vestiare si fiind, apoi, transportat la spital. Cu pometul spart si clavicula fracturata, Iacob a fost spitalizat imediat, umarul sau fiind imobilizat intr-un bandaj special, pe care il va purta cateva zile, pana cand se va stabili daca va fi supus sau nu unei interventii chirurgicale. "Jancker" pierde sigur "dubla" cu Rapid din sferturile de finala ale Cupei UEFA, iar sansele ca el sa mai prinda doua-trei etape din finalul campionatului sunt extrem de scazute. Iacob nu a fost singurul fotbalist de la Steaua care a fost accidentat serios la meciul din Cotroceni. Sorin Paraschiv a terminat partida cu capul spart si cu o ureche taiata, dupa un contact cu Cristian Sapunaru, fiind nevoie ca si el sa fie transportat la spital. "Lui Paraschiv i-a tasnit sangele pe ureche, fiind la un pas de a-si pierde cunostinta. Chiar daca a continuat meciul cu urechea bandajata, Paraschiv a fost si el transportat de urgenta la spital, imediat dupa meci, medicii punandu-i diagnosticul de plaga retroauriculara deschisa. Aceasta i-a fost imediat suturata, fotbalistului recomandandu-i-se repaus pana luni seara", se arata pe site-ul FC Steaua. De asemenea, Daniel Oprita are zona tamplei tumefiata, dupa ce a primit o lovitura cu cotul. "Arbitrii nu au vazut nimic, iar noi trebuie sa facem drumuri la spital", a acuzat managerul general al Stelei, Mihai Stoica. Altfel, un alt stelist, Dorin Goian, a parasit terenul in minutul 35 din cauza unor dureri musculare.
Razvan Lucescu, un jurat in Cotroceni
Spectatorii prezenti la meciul din Cotroceni au fost in cea mai mare parte stelisti si au ocupat in intregime peluza a II-a, dar si cea mai mare parte a tribunelor I si a II-a. In tribuna oficiala a stadionului a fost prezent si antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, impreuna cu directorul tehnic al echipei giulestene, Misu Stoica, veniti sa urmareasca pe Steaua, viitoarea adversara din "sferturile" Cupei UEFA. In pauza, suporterii stelisti de la tribuna I au scandat impotriva Rapidului si a antrenorului Razvan Lucescu: "Iesi afara, cioara ordinara!", "Mori, tigane!" si "Avem boala pe tigani!". De asemenea, fanii stelisti i-au oferit lui Razvan Lucescu un fular in culorile Stelei sa si-l puna la gat, dar antrenorul rapidist i-a refuzat. R. Lucescu a parasit arena cu 10 minute inainte de finalul partidei, fiind huiduit de fanii stelisti si escortat de catre jandarmi. Presedintele executiv al FC Steaua, Marius Lacatus, a declarat ca atitudinea suporterilor stelisti, care l-au injurat pe Razvan Lucescu, nu este normala. "Stiti doar cum sunt suporterii, nu poti sa le pui leucoplast la gura cand vin la stadion!", a spus Lacatus.
Olaroiu crede ca jucatorii Stelei au acuzat starea de oboseala cu FC National
Antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, a spus dupa meci ca in jocul echipei sale s-a putut observa oboseala acumulata in ultimele doua saptamani, dupa meciurile disputate in Cupa UEFA si in campionat. "Am avut o prima repriza buna, iar in a doua oboseala si-a spus cuvantul. Dupa pierderea lui Iacob nu am mai pus probleme. Dinamo s-a distantat la doua puncte, dar mai sunt multe etape de disputat", a spus Olaroiu, care a afirmat ca echipele de la jumatatea clasamentului, care nu lupta nici la titlu, nici pentru evitarea retrogradarii, "trebuie sa se alature progresului fotbalului". "Daca noi suntem defensivi, nu stiu celelalte echipe cum sunt. Daca arbitrul acorda penalty la Iacob (n.r. - atacantul stelist a fost tinut in careu la o faza din minutul 60), alta era soarta jocului. Au fost mai multe faze controversate", a subliniat Olaroiu. Acesta a tinut sa precizeze ca nu a solicitat efectuarea unui control antidoping la jucatorii de la FC National, pentru ca, in calitate de antrenor, nu poate face acest lucru. "Mi-a placut foarte mult modul in care s-au daruit. Pacat ca nu am reusit sa inscriem. Am vorbit cu oameni care au vazut meciul la televizor si au fost in prima repriza doua situatii in care se putea acorda penalty", a comentat presedintele executiv al FC Steaua, Marius Lacatus. De partea cealalta, antrenorul "bancarilor", Cristiano Bergodi, s-a declarat multumit de remiza din meciul cu Steaua. "Am jucat contra unei echipe frumoase. Este dificil sa joci impotriva unei echipe cu astfel de jucatori de calitate. Eu am spus sa jucam cu curaj, dar jucatorii, psihologic, au simtit altfel. Este meritul Stelei ca a trebuit sa jucam atat de defensiv", a subliniat Bergodi.
Radoi: "Parca am fost la Rovine"
Capitanul stelist Mirel Radoi a acuzat jocul dur al lui FC National: "Daca ati fi intrat in vestiar dupa meci, vedeati cum e acolo. Parca am fost la Rovine. Arbitrul? Daca la doi metri nu vezi ce s-a intamplat, inseamna ca nu vrei sa vezi!", a spus Radoi. Acesta a mai declarat ca Steaua a avut pe teren 12 jucatori in meciul cu FC National, tinand cont de evolutia "bancarului" Ovidiu Burca ce a refuzat sa comenteze spusele fotbalistului stelist si a subliniat doar ca a jucat pentru clubul la care este legitimat. "Degeaba facem antrenamente tactice, scheme, daca nu putem sa marcam fiindca se apara asa. Fiecare joaca fotbal cum stie. Avem 99 la suta posesie, ce sa facem? Mai jucam si in 12, cu Burca la noi. Ati vazut, a dat mingea afara, asa...", a afirmat Radoi, cu trimitere la o faza din final, cand Burca, nestingherit, a trimis mingea in corner, dar arbitrii au acordat aut de poarta. La randul sau, Gabriel Bostina crede ca jocul dur prestat de FC National in partida de duminica este o consecinta a faptului ca "bancarii" au fost motivati de alte echipe. "Au jucat pentru altii. Oricum, distanta de doua puncte fata de Dinamo nu este chiar atat de mare, tinand cont de numarul de etape care au ramas de disputat", a declarat Bostina. (MIG)
FC NATIONAL - STEAUA 0-0
Stadion: "Cotroceni"; spectatori: 8000
STEAUA: Carlos - Ogararu, Ghionea, D. Goian (35 E. Baciu), P. Marin - Nicolita, Radoi, Paraschiv, Bostina (76 A. Cristea) - V. Iacob (62 Oprita), N. Dica. Antrenor: C. Olaroiu.
FC NATIONAL: E. Nae - Sapunaru, Burca, Mehmedovic, Mozacu - Abiodoun (56 R. Iancu), Bundea, Srhoj (67 Tames), M. Oprea - Griffiths, O. Chihaia (46 Herea). Antrenor: Cr. Bergodi.
Cartonase galbene: Sapunaru (22), Burca (76), M. Oprea (80), Herea (85) / Radoi (19).
Au arbitrat: Al. Deaconu - Ad. Vidan, N. Marodin


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.