La finalul sedintei bursiere de ieri, indicele BET-FI a inregistrat o crestere de 4,98 la suta. La aceasta crestere au contribuit din plin actiunile SIF 1 Banat-Crisana, care s-au apreciat ieri cu 10,48 la suta. In a doua jumatate a sedintei de tranz
La finalul sedintei bursiere de ieri, indicele BET-FI a inregistrat o crestere de 4,98 la suta. La aceasta crestere au contribuit din plin actiunile SIF 1 Banat-Crisana, care s-au apreciat ieri cu 10,48 la suta. In a doua jumatate a sedintei de tranzactionare un val de cumparari pe titlurile SIF1 a dus cursul pana la un maxim de 2,48 RON/actiune, apreciaza analistii de la Prime Transaction. Aceste actiuni au antrenat intreg segmentul SIF-urilor. Chiar inainte de inchiderea sedintei, au fost lansate ordine importante de cumparare pe actiunile SIF, interesul investitorilor mentinandu-se pe SIF 1 Banat - Crisana, care a ajuns la un maxim de 2,54 RON/actiune si a inchis la 2,53 RON (+10,5%). SIF3 a ajuns la final de sedinta la 2,12 RON/actiune (+5,5%), iar SIF5, cel mai tranzactionat titlu din piata, la 2,55 RON (+4,1%). Astfel, indicele BET-FI a inchis sedinta pe o crestere de aproape 5%, iar titlurile SIF au realizat si astazi peste 50% din rulajul total, care se apropie de 41 milioane RON, apreciaza analistii din piata. Brokerii se asteapta ca acest segment sa fie in continuare agitat, atat in perspectiva discutiilor care au loc azi in Camera Deputatilor, cat si a informatiilor care apar cu privire la societatile aflate in portofoliul celor cinci societati de investitii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.