Regia Nationala a Padurilor - Romsilva va impaduri in acest an 21.500 hectare de terenuri, a declarat, ieri, directorul RNP, Gheorghe Dima.
"Valoarea lucrarilor de regenerare a padurilor, in 2006, se ridica la peste 100 milioane RON, din care
Regia Nationala a Padurilor - Romsilva va impaduri in acest an 21.500 hectare de terenuri, a declarat, ieri, directorul RNP, Gheorghe Dima.
"Valoarea lucrarilor de regenerare a padurilor, in 2006, se ridica la peste 100 milioane RON, din care numai in campania de primavara se vor cheltui peste 60 de milioane RON", a precizat Dima. Jumatate din suma totala necesara impaduririlor in 2006, circa 50 milioane RON, va fi asigurata din fondurile proprii ale regiei, 27 milioane RON - de la bugetul statului, iar din Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinatie silvica vor fi cheltuiti aproximativ 25 de milioane RON.
In 2006, se vor realiza lucrari prin regenerari naturale pe 7.800 ha (36,3 la suta), iar prin impaduriri pe circa 63,7 la suta - 13.700 ha. Cele mai mari suprafete se vor impaduri in sudul tarii si in zona de campie si anume in judetele Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Olt, Dolj si Ialomita.
De asemenea, specialistii RNP Romsilva vor identifica impreuna cu cei ai ADS suprafetele inapte pentru agricultura care vor fi preluate in fondul forestier, pentru a putea fi introduse in circuitul productiv prin impadurire. Aceasta cu precadere in judetele Calarasi, Ialomita, Giurgiu, Botosani, Vaslui si Teleorman.
RNP Romsilva a obtinut in 2005 un profit brut de 98 milioane RON.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.