Miliardarul Itu Franti din Alba Iulia, cercetat penal impreuna cu doi complici ai sai intr-un amplu dosar de spalare de bani si evaziune fiscala, va ramane in arest.
Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean,
Miliardarul Itu Franti din Alba Iulia, cercetat penal impreuna cu doi complici ai sai intr-un amplu dosar de spalare de bani si evaziune fiscala, va ramane in arest.
Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, ieri instanta a luat act de retragerea recursurilor formulate de Itu Franti si Grecu Ifim si a respins ca nefondat recursul formulat de Lukacs Barna. "Motivul invocat de aparatorul lui Barna pentru punerea in libertate a clientului sau a fost ca acesta nu prezinta pericol pentru ordinea publica, nu a sprijinit nici un grup infractional, nu apare nominal in probele de la dosar si nu a avut legaturi cu inculpatii Itu Franti si Grecu Ifim", ne-a mai spus Muntean.
Cei trei au fost arestati preventiv, in urma cu cinci zile, pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, evaziune fiscala, fals intelectual raportat la legea contabilitatii, contrabanda, constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune si folosirea fara drept a unei marci. Retinerea lor a fost posibila dupa ce, in cadrul operatiunii "Metropol", politisti si cagulati au efectuat zece descinderi simultane la mai multe societati cu obiect de activitate de ambalare a cafelei si tutunului din judetele Alba, Hunedoara, Covasna si Iasi.
In fapt, anchetatorii au stabilit ca grupul infractional condus de Itu Franti cumparase din Olanda sapte tone de cafea de slaba calitate "Metropol" pe care o reambalase si etichetase in fals sub marca "Amaroy", obtinand astfel un profit de 800 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.