Prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, s-a intalnit, ieri, cu membrii Biroului Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Salaj. In cadrul intalnirii, pensionarii i-au prezentat care sunt nemultumirile lor si au inmanat un protest care urmeaza sa fi
Prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, s-a intalnit, ieri, cu membrii Biroului Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Salaj. In cadrul intalnirii, pensionarii i-au prezentat care sunt nemultumirile lor si au inmanat un protest care urmeaza sa fie adresat ministrului Gheorghe Barbu. Printre solicitarile pensionarilor salajeni se numara: adoptarea unei Hotarari de Guvern privind majorarea pensiilor de asigurari sociale de stat, in doua etape, cu un procent care sa asigure cresterea puterii de cumparare a veniturilor din pensii la 80% fata de octombrie 1990, modificarea prevederilor Legii 19/2000 in sensul revenirii la indexarea trimestriala a pensiilor intr-un procent care sa acopere integral rata inflatiei, valoarea punctului de pensie sa fie stabilita prin bugetul de asigurari sociale la minimum 35% din salariul mediu brut pe economie, pentru anul 2007 si intre 40 - 50%, in anii urmatori. Liderii Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj l-au asigurat pe prefect ca, in Salaj, membrii sindicatului nu intentioneaza sa organizeze un miting de protest. In urma discutiilor, Todea i-a asigurat ca protestul inaintat va fi transmis catre Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si ca oricand vor considera necesar, institutia prefectului este deschisa dialogului si colaborarii cu toti partenerii sociali.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.