Punctul fierbinte al sedintei de ieri a Consiliului General al Primariei Capitalei a fost proiectul de hotarare care se referea la cererea lui Costel Constanda de a transforma Parcul Bordei intr-un cartier de lux. Consilierii au amanat luarea unei
Punctul fierbinte al sedintei de ieri a Consiliului General al Primariei Capitalei a fost proiectul de hotarare care se referea la cererea lui Costel Constanda de a transforma Parcul Bordei intr-un cartier de lux.

Consilierii au amanat luarea unei decizii. Spiritele s-au incins in momentul in care a fost luat in discutie proiectul de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru terenurile situate in Strada Turgheniev nr. 11-13 si Bulevardul Aviatorilor nr. 110-112, mai exact Parcul Bordei. Cu alte cuvinte, consilierii urmau sa aprobe solicitarea omului de afaceri Costel Constanda de a construi pe spatiul verde un cartier rezidential. Pentru ca era un subiect controversat, luarile de cuvant n-au intarziat sa apara.
PARERI. Florin Bumbas, consilier PNL, a spus ca PUZ dorit de Constanda n-are avizul de la Mediu, de la monumente si nici de la Directia de Arhitectura din cadrul Municipalitatii. ""Am fost dati in judecata pentru ca nu i-am raspuns in timp util domnului Constanda, dar PUZ cerut de el nu avea toate avizele. Cer ca acesta sa fie supus unei dezbateri publice"", a spus Bumbas. Ion Stan, consilier PSD, a fost pata de culoare a sedintei, spunand din start ca el nu stie daca este o ""mangla"" sau nu. Asa ca a propus amanarea. In sala de consiliu a fost prezent si Costel Constanda impreuna cu doi avocati. Omul de afaceri a preferat sa urmareasca de la distanta disputele pe proiectul sau, in schimb si-a trimis unul dintre avocati pentru a-i apara cauza. ""In primul rand acest teren n-a fost niciodata parc, pentru ca, daca era, facea parte din domeniul public si nu putea fi instrainat, nu putea sa faca obiectul unui schimb de teren. Au fost date doua hotarari judecatoresti in care era precizat ca acest teren facea parte din domeniul privat al statului si nu din domeniul public"", a spus Traian Briciu, avocatul omului de afaceri.
SOLICITARE. Dupa o pledoarie tipic avocateasca, pledand pentru imoralitatea celor care nu-l lasa pe Constanda sa-si vada visul implinit, a luat cuvantul si primarul general, Adriean Videanu (foto), care a cerut o amanare in luarea unei decizii. ""Este adevarat, acolo n-a fost parc, dar este zona verde. Trebuie gasita o solutie de echilibru intre interesul public si cel privat. Cer amanarea acestui proiect pentru a continua seria negocierilor"", a spus Videanu.
Reamintim ca la sfarsitul anului trecut Constanda n-a mai asteptat un verdict din partea consilierilor si a taiat peste 100 de copaci din Parcul Bordei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.