Cu ocazia unei conferinte de presa sustinute la Bruxelles, Monica Macovei, ministrul Justitiei, a afirmat ca procesul de reforma a justitiei este departe de a fi terminat, si ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (UE) nu va scadea intensitatea lu
Cu ocazia unei conferinte de presa sustinute la Bruxelles, Monica Macovei, ministrul Justitiei, a afirmat ca procesul de reforma a justitiei este departe de a fi terminat, si ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (UE) nu va scadea intensitatea luptei anticoruptie. Ea a precizat clar faptul ca procesul de reforma a justitiei romane va mai dura cativa ani iar lupta anticoruptie va continua cu aceeasi amploare si dupa aderarea Romaniei in UE. Afirmatia a fost facuta in cadrul conferintei intitulate "Schimbarea de paradigma", organizata de Institutul Regal al Afacerilor Internationale de la Bruxelles. Pentru a sustine afirmatiile, ministrul le-a prezentat oficialilor europeni cazuri concrete ale unor parlamentari sau persoane cu functii de conducere care au fost trimisi in judecata, unele dintre acestea fiind finalizate cu sentinte penale. Monica Macovei s-a exprimat in favoarea uniformizarii deciziilor penale, deoarece in Romania inca mai exista sentinte diferite in cazuri identice si a pledat pentru stabilitatea conducerii Departamentului National Anticoruptie (DNA), deoarece acesta lucreaza la un nivel satisfacator.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.