Grupul indian Mahindra &Mahindra, interesat de preluarea societatii Tractorul Brasov, va putea monitoriza activitatea societatii romanesti pana la finalizarea tranzactiei, in conditiile in care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului
Grupul indian Mahindra &Mahindra, interesat de preluarea societatii Tractorul Brasov, va putea monitoriza activitatea societatii romanesti pana la finalizarea tranzactiei, in conditiile in care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si potentialul cumparator au finalizat contractul de observator. Potrivit unui comunicat al AVAS, in acest moment, cele doua parti discuta asupra ajutoarelor de stat care vor fi acordate uzinei din Brasov. In baza unei adrese transmisa de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, potrivit careia firma din Brasov trebuie sa primeasca 900.000 de lei ca subventii, AVAS si-a dat acordul, recent, ca Tractorul sa contracteze un credit bancar, care va fi utilizat pentru plata salariilor angajatilor. Totodata, conducerea Tractorul si oficialii AVAS negociaza cu reprezentantii companiilor Electrica si Distrigaz plata datoriilor catre cei doi furnizori de utilitati.
Reprezentantii AVAS au precizat ca, potrivit legislatiei in domeniul privatizarii, valabilitatea ofertei privind vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la Tractorul va expira in luna mai, in cazul in care negocierile nu vor fi finalizate pana la acea data. "Atunci cand se va ajunge la o intelegere asupra clauzelor contractuale, etapa urmatoare va fi negocierea acordului social cu sindicatele. Orice declaratie nechibzuita, facuta intr-un moment delicat al negocierilor, pune societatea intr-o pozitie nefavorabila in relatiile acesteia cu creditorii si poate conduce la o situatie dificila", a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu. Negocierile pentru privatizarea Tractorul au fost initiate in octombrie 2005. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.