Inter Milano este ultima echipa calificata in sferturile de finala ale UEFA Champions League, dupa victoria de marti seara, de pe teren propriu, scor 1-0 cu Ajax Amsterdam, in mansa a doua a "optimilor" (partida s-a jucat cu intarziere deoarece acum
Inter Milano este ultima echipa calificata in sferturile de finala ale UEFA Champions League, dupa victoria de marti seara, de pe teren propriu, scor 1-0 cu Ajax Amsterdam, in mansa a doua a "optimilor" (partida s-a jucat cu intarziere deoarece acum o sapatmana pe "San Siro" a jucat AC Milan). Cum in tur, pe "ArenA", scorul a fost egal, 2-2, golul marcat de Stankovic (foto) in minutul 57 a fost mai mult decat suficient pentru ca trupa patronata de Massimo Morrati sa treaca in turul urmator (Adriano a ratat un penalty in minutul 27). De la Ajax a lipsit Nicolae Mitea, aflat in refacere dupa o grava accidentare. Roberto Mancini, antrenorul lui Inter, a declarat dupa meci ca jucatorii sai au fost nevoiti sa munceasca mult in meciul cu Ajax, insa importanta este calificarea. "Ne-am creat multe ocazii, dar nu am avut destul sange rece. Am continuat sa muncim mult si important este ca am obtinut calfiicarea", a spus Mancini. Antrenorul lui Ajax Amsterdam, Danny Blind, a declarat ca se poate spune ca s-a pierdut calificarea in urma cu trei saptamani, atunci cand, in Olanda, cele doua echipe au remizat, scor 2-2. "Acest rezultat a implicat sa inchidem spatiile si sa speram la sansa, iar timp de 55 de minute totul a decurs cum am sperat. Dupa penalty-ul ratat de Inter, am avut mai multe spatii, insa nu am fost capabili sa le exploatam asa cum am fi vrut, astfel ca ei au marcat. Atunci s-a schimbat totul", a spus Blind. Presa italiana l-a laudat pe mijlocasul sarb, autor al singurului gol. "Stankovic opreste pe Ajax" a titrat cotidianul "Il Tempo", in timp ce "Il Giornale" a scris: "Perla lui Stankovic duce Inter intre stele". De partea cealalta, presa batava s-a resemnat. "Cu Ajax, ultimul club olandez a disparut din Europa", a notat agentia "Voetbal". (MIG)
UEFA CHAMPIONS LEAGUE
Optimi de finala
INTER MILANO - AJAX AMSTERDAM 1-0 (in tur 2-2)
Stankovic 57
Sferturi de finala
BENFICA LISABONA - FC BARCELONA
ARSENAL LONDRA - JUVENTUS TORINO
* turul pe 28 martie, returul pe 5 aprilie
INTER MILANO - CF VILLARREAL
OLYMPIQUE LYON - AC MILAN
* turul pe 29 martie, returul pe 4 aprilie)
Semifinale
ARSENAL / JUVENTUS - INTER / VILLARREAL
* turul pe 18 aprilie, returul pe 26 aprilie
LYON / AC MILAN - BENFICA / BARCELONA
* turul pe 19 aprilie, returul pe 25 aprilie
** finala se joaca pe 17 mai, la Paris


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.