Returul campionatului Diviziei A la fotbal, editia 2005-2006, a inceput sub auspiciile unei primaveri capricioase. Prima etapa, adica a 16-a, pe intinsul a trei zile, a tinut atentia iubitorilor balonului rotund cu intalniri atractive.
Tragand
Returul campionatului Diviziei A la fotbal, editia 2005-2006, a inceput sub auspiciile unei primaveri capricioase. Prima etapa, adica a 16-a, pe intinsul a trei zile, a tinut atentia iubitorilor balonului rotund cu intalniri atractive.
Tragand linie, dupa consumarea ultimei intalniri de pe Stadionul National dintre Steaua si Arges, constatam ca gazdele au obtinut o singura victorie la Constanta cu cei din Tg. Jiu, scor 1-0, doua infrangeri, Iasiul de la timisoreni si usturatoarea lectie primita de Dinamo de la oaspetii din Galati, tari ca otelul, 0-3. Despre cele cinci 5 (cinci) egaluri ce sa mai vorbim. CFR-istii de la Cluj au fost tinuti la respect de studentii bucuresteni 0-0. De acelasi tratament s-au "bucurat" bistritenii de la petroseneni, 0-0. De o vreme foarte rea s-a bucurat intalnirea bacauanilor cu bucurestenii de la National, cand in prima repriza au marcat cele patru goluri, 2-2, partea a doua a jocului fiind o lupta cu frigul, zapada, terenul si lipsa de control a balonului. In Giulesti, Rapiduletul a intalnit o echipa mai "nemteana" decat aceea pe care o invinsesera cu 3-0. SC Vaslui si-a permis sa deschida scorul in minutul 14 prin Val. Badea, gazdele reusind sa egaleze abia in min. 75 prin Badoi si se pot considera norocosi cu scorul de 1-1 pentru ca in ultimele secunde, galben-verzii au irosit o ocazie rara de a pleca la Vaslui cu toate cele trei puncte, lasand Rapidul cu buzele umflate. Datorita conditiilor atmosferice neprielnice si a orei tarzii, Stadionul National, cu putini fani ai echipei Steaua au tremurat in zadar, fara vada goluri.
FC Arges, bine instruita de Sorin Cartu, care probabil le-a spus, de la inceput, sa nu primeasca gol, a aratat in teren ca lectia spaniola le-a fost de folos, tabela de marcaj ramanand la 0-0.
Dupa consumarea primei etape a returului observam ca cele cinci egaluri, incep sa ne demonstreze, ceea ce am subliniat in acest colt de pagina, nu demult, faptul ca nu mai sunt echipe mici, ele cresc, se intaresc, isi iau masuri de supravietuire, folosesc cu pricepere conditiile ce li se ofera, spre deosebire de alti imbuibati, infumurati, sau cum doriti sa le zicem, se comporta inadmisibil de ingrijorator pentru clubul lor dar si pentru selectionerul lotului national.
Cum mai sunt destule etape pana la incheierea sezonului, merita de vazut comportamentul celor 16 divizionare pe parcursul celorlalte etape.
Trezirea si comportarea echipelor mai mari vor da de gandit celorlalte surate sa-si revizuiasca atitudinea pentru ca intr-adevar fotbalul nostru sa faca un salt calitativ pe plan intern, iar prin reprezentantele sale de varf sa confirme acelasi lucru si in intrecerile internationale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.