Marko Bela, da asigurari ca UDMR face tot posibilul pentru obtinerea autonomiei. Desi i-a criticat pe radicalii maghiari ca, prin proclamatii si declaratii despre autonomie nu fac altceva decat sa incurajeze curentul national-extremist, liderul Uniun
Marko Bela, da asigurari ca UDMR face tot posibilul pentru obtinerea autonomiei. Desi i-a criticat pe radicalii maghiari ca, prin proclamatii si declaratii despre autonomie nu fac altceva decat sa incurajeze curentul national-extremist, liderul Uniunii a spus ca este nevoie de autonomia secuilor.
"Avem nevoie de autonomie! Avem nevoie si de autonomia secuimii! Ar fi bine daca azi am proclama-o, iar maine ne-am trezi ca avem autonomie. Ar fi bine sa putem sta apoi cu mainile-n san. Zau c-ar fi bine! Dar nu se poate! Pentru autonomie trebuie sa muncim, sa luptam, ea trebuie construita caramida cu caramida", a spus Marko Bela, la adunarea de la Targu Secuiesc, citat de Mediafax. Liderul UDMR a aratat ca "Romania trebuie sa intre in Uniunea Europeana pentru a fi impreuna cu Ungaria", referindu-se la comunitatea maghiara. "Cred ca in UE viata noastra se va schimba in mod pozitiv", a spus Marko Bela, adaugand ca este timpul ca maghiarii sa decida asupra autonomiei, scolilor, oraselor, satelor, pamanturilor si padurilor.
"Avem forta, avem minte, avem mijloace politice" in lupta pentru autonomie, a afirmat liderul UDMR, in fata a peste 8.000 de maghiari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.