Multe se pot scrie despre rezultatele primei etape a returului. Pentru ca aceasta etapa a iesit, in foarte multe privinte, din tiparele obisnuitului. Gazdele nu si-au mai taiat partea leului; dimpotriva, au facut-o echipele oaspete, dintre care doua

Multe se pot scrie despre rezultatele primei etape a returului. Pentru ca aceasta etapa a iesit, in foarte multe privinte, din tiparele obisnuitului. Gazdele nu si-au mai taiat partea leului; dimpotriva, au facut-o echipele oaspete, dintre care doua (ultimele in clasament). Otelul si FC Vaslui au venit la Bucuresti nu doar in plimbare. Au venit sa joace, au jucat si galatenii au plecat din Sos. Stefan cel Mare cu toate punctele iar Mircea Rednic s-a mai razbunat o data pe giulesteni, pentru ca l-au dat afara fara nici un motiv si cand nu trebuia s-o faca.
Comentariul saptamanii de astazi, firesc ar fi fost sa-l rezervam fotbalului nostru prezent la Hamburg si Sevilla. Timpul ne impiedica s-o facem, asa ca ne vom opri la doua dintre "elementele" care ne-au izbit auzul dupa ce s-au consumat egalurile din Giulesti si de pe stadionul National din Complexul "Lia Manoliu", fostul "23 August". Ne-au... izbit, in sensul ca doua afirmatii ale unor oameni implicati pur si simplu au socat. Iar prima dintre ele este a lui MM Stoica.

"Cu autobaza in poarta"
Mai intai a spus despre Sorin Cartu ca a venit la Bucuresti doar sa se apere. "Bine ca n-a pus autocarul in poarta"! Asa, ca metafora ar mai merge, dar ca realitate a fotbalului e complet deplasata. Fiecare antrenor isi gandeste viitoarea batalie in asa fel ca s-o castige. Sau cel putin sa n-o piarda. Sorin Cartu este unul dintre tehnicienii fotbalului romanesc care nu se lasa coplesit de numele adversarului si isi gandeste jocul cum ii convine. In asa fel incat sa-si blocheze adversarul. Si a blocat-o pe Steaua atat de bine incat campiona tarii nu si-a creat decat cel mult doua ocazii de gol. El s-a arat si a realizat ce si-a propus. La randul lui, Cosmin Olaroiu trebuia sa caute tot felul de solutii pentru a contracara asezarea oaspetilor, replica acestora. Chiar daca ar fi venit cu "autobaza" si ar fi "plantat-o" in poarta in locul lui Guso, stelistii tot ar fi trebuit sa caute si sa gaseasca o solutie pentru a inscrie un gol; sa strecoare o minge printre rotiile oricarui autobuz, fie ele oricat de mari si de umflate ar fi fost. Dar n-a gasit. Si nu-i vina lui Cartu. Un mare antrenor afirma ceea ce ar trebui sa invete si guralivul de M.M. Stoica, pentru ca el atata stie, sa trancane, ca un adevarat tehnician nu trebuie sa arunce vina pe adversarul intalnit ca nu l-a putut bate, ci sa caute ratiunea esecului numai in tabara lui. A arunca vina pe adversar este solutia ce mai usoara si cea mai neproductiva.
Cu autobuzul sau cu toata autobaza intre buturi, Sorin Cartu a plecat spre Pitestiul invingator. Iar Steaua, prin neputinta ei, mai cu seama prin lipsa de inspiratie a jucatorilor sai, a ratat marea ocazie de a porni returul din pozitia de lider, profitand de usturatorul esec al "cainilor rosii", in fata Otelului, chiar pe terenul lor din Sos. Stefan cel Mare!

De la fanta de lumina, la inSurubare!
Mult timp am mai scris dupa celebra "fanta de lumina", explicatie data de un tusier pentru a-si scuza o eroare la un meci disputat pe Bega, intre "Poli" Timisoara si Dinamo. Nu mai spunem cum e cu fanta asta pentru ca stie toata lumea despre ce este vorba. Acum am mai facut cu totii o descoperire de pomina: insurubarea! Un domn tusier, Cristian Nica se numeste, in loc sa recunoasca faptul ca a gresit semnalizand ofsaid la golul marcat de Mugurel Buga in minutul 60 al partidei Rapid - FC Vaslui, el a gasit solutia salvatoare intr-un fel de "insurubare a giulesteanului la centrarea lui Badoi". Mai mult, a mai invocat si faptul ca Buga a marcat cand fundasul advers se afla cu fata spre poarta sa si nu cu spatele. Ei, ce ziceti? Ce mai puteti zice despre o asa explicatie la o faza care a demonstrat intregii tari, prin reluarile pe toate posturile de televiziune, ca golul s-a marcat in conditii regulamentare? Oare, insurubandu-se, cum zice acest domn tusier, sa fi ajuns un umar al lui Buga mai aproape de poarta Vasluiului decat nasul fundasului care-l talona? Sa vedem cum va reactiona CCA-ul lui Gheorghe Constantin. Ei bine, a reactionat luandu-l in brate si dandu-i un pupic tusierului Nica. La mai multe astfel de pupicuri, domnule Constantin! Ai pornit cu dreptul in retur...!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.