Cetatea de Scaun a Sucevei va fi restaurata cu fonduri alocate de autoritatile landului bavarez Schwaben. Apelul lansat de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza, la sprijin pentru constituirea unei fundatii care sa adune fonduri pen
Cetatea de Scaun a Sucevei va fi restaurata cu fonduri alocate de autoritatile landului bavarez Schwaben. Apelul lansat de presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza, la sprijin pentru constituirea unei fundatii care sa adune fonduri pentru restaurarea cetatii a fost receptionat de partenerii din regiunea infratita Schwaben, informeaza RomNET. Gavril Marza a declarat ca in luna mai presedintele Consiliului Regional Schwaben, Jurgen Reichart, va veni la Suceava pentru a perfecta intelegerea. "Am discutat cu partenerii nostri din Bavaria si am primit semnale pozitive, sunt interesati a fi membri fondatori la Fundatia Cetatea. In cursul lunii mai, presedintele Consiliului Regional Schwaben, Jurgen Reichart, va fi prezent la Suceava, ocazie cu care se va realiza si acest lucru", a declarat Gavril Marza. Masura a fost luata dupa ce autoritatile sucevene au aflat ca de la Ministerul Culturii au fost alocate doar 500 de milione de lei pentru restaurarea Cetatii lui Stefan cel Mare. "Specialistii m-au informat ca Cetatea de Scaun este in pericol ca zidurile sa alunece.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.