Expertii Comisiei Superioare medico-legale au intarit solutia data in cazul maicutei Irina Cornici de catre medicul legist din Vaslui, Sorin Moldoveanu. Noile probe demonstreaza ca - de fapt - maicuta a murit din cauza faptului ca a fost supusa la tr
Expertii Comisiei Superioare medico-legale au intarit solutia data in cazul maicutei Irina Cornici de catre medicul legist din Vaslui, Sorin Moldoveanu. Noile probe demonstreaza ca - de fapt - maicuta a murit din cauza faptului ca a fost supusa la tratamente inumane de catre Daniel Corogeanu si cele patru maicute "exorciste".
Reactia aparatorilor lui Daniel Corogeanu a fost promta, acestia pronuntandu-se in termen extrem de duri la adresa medicilor experti. Expertii Comisiei Superioare medico-legale au stabilit ca moartea a fost violenta, cauzata de scaderea tensiunii arteriale, deshidradare si de insuficienta in functionarea unor organe interne, starea fiind agravata si de agitatia ei, de lipsa hranei, si de imobilizarea prelungita a corpului. Expertii au mai stabilit ca - in momentul sosirii salvarii - maicuta Irina era moarta si ca procedura de resuscitare a fost corecta, atat ca doze, cat si ca interval de administrare. Decesul tinerei de 23 ani a fost pus initial pe seama unui ritual de exorcizare facut de parintele Daniel Corogeanu si calugaritele Adina Cepraga, Simona Birdanas, Elena Otel si Nicoleta Arcalianu, acestia fiind arestati preventiv, in iunie 2005, sub acuzatiile de omor deosebit de grav si lipsire de libertate. Ei au fost insa eliberati la sfirsitul lunii iulie 2005 din cauza unui viciu de procedura.
Reamintim ca preotul Daniel Corogeanu si cele patru maicute au sustinut pana acum - prin avocatii lor - ca nu sunt vinovati de moartea Irinei Cornici.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.