"Am asistat la o umilire publica a inaltilor ierarhi ortodocsi din Transilvania din partea ministrului de Externe Mihai Razvan Ungureanu, a presedintelui Comisiei Juridice Sergiu Andon si a celorlalti deputati care au votat impotriva solicitarilor cl
"Am asistat la o umilire publica a inaltilor ierarhi ortodocsi din Transilvania din partea ministrului de Externe Mihai Razvan Ungureanu, a presedintelui Comisiei Juridice Sergiu Andon si a celorlalti deputati care au votat impotriva solicitarilor clare ale capilor bisericesti. Este vorba de o grava imixtiune a statului roman in treburile Bisericii Ortodoxe si o dovada ca avem un Parlament ateu care nu ii reprezinta pe romanii ortodocsi, singurii beneficiari ai testamentului lui Emanuil Gojdu. Din punct de vedere juridic, ratificarea Acordului din 2005, chiar si cu acest amendament care are rolul unei simple declaratii unilaterale va crea dificultati enorme actiunilor de recuperare a mostenirii Gojdu. Ministrul Ungureanu a dat dovada de o incredibila lasitate, aruncand intreaga povara a recuperarii mostenirii Gojdu pe umerii Fundatiei de la Sibiu si ai ierarhilor ardeleni, cu toate ca Acordul din 1937 obliga chiar statul roman sa preia bunurile de la statul maghiar. Nu este vorba doar de lasitate, ci deopotriva de incompetenta profesionala, precum si iresponsabilitate politica. Cred ca opinia publica va reactiona dur mai ales in privinta PNL, principalul sustinator al Acordului din 2005 alaturi de UDMR, care va pierde electoratul din Ardeal, dar si cel ortodox din restul Romaniei."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.