Dupa cum s-a anuntat in prealabil, ieri in cadrul unei conferinte de presa si in prezenta directorului Directiei Impaduriri, Dezvoltare, ing. Gheorghe Dima, RNP-Romsilva a lansat programul de regenerare a padurilor in fondul forestier de stat aferent
Dupa cum s-a anuntat in prealabil, ieri in cadrul unei conferinte de presa si in prezenta directorului Directiei Impaduriri, Dezvoltare, ing. Gheorghe Dima, RNP-Romsilva a lansat programul de regenerare a padurilor in fondul forestier de stat aferent anului 2006 organizat sub egida "Lunii Padurii".
Complexul proiect prevede executarea lucrarilor de regenerare a padurilor pe suprafata de 21.500 ha, din care prin regenerari naturale pe 7.800 ha (36,3%) si prin impaduriri pe 13.700 ha (63,7%). Stabilirea suprafetelor programete a se regenera in anul 2006 a tinut cont de asigurarea integritatii si continuitatii padurii prin regenerarea tuturor suprafetelor de padure de pe care s-a exploatat masa lemnoasa. Pentru Regia Nationala a Padurilor - Romsilva impadurirea terenurilor degradate preluate constituie o prioritate.
Din suprafata de 13.700 ha programata a fi parcursa cu lucrari de impadurire in anul 2006, 6.000 ha (44%) sunt terenuri degradate, inapte folosintelor agricole, care urmeaza sa fie redate circuitului productiv prin impadurire. Din cele 6.000 ha prevazute a fi impadurite in acest an, in administrarea RNP - Romsilva se afla la aceasta data doar 4.800 ha. Pentru completarea cu inca 1.200 ha a suprafetei administrate se actioneaza pentru identificarea suprafetelor disponibile la ADS si preluarea unor terenuri prin cumparare din fondul de conservare si regenerare a padurilor. In campania de impaduriri din primavara, regia va parcurge cu lucrari de regenerare o suprafata de 11.085 ha, adica 51,5% din programul anual; 5.116 ha vor fi parcurse cu lucrari de regenerare pe cale naturala, iar 5.969 ha vor fi parcurse cu lucrari de impaduriri. Pentru lucrarile de impaduriri din campania de primavaraa, regia va folosi 55 milioane de puieti (RNP fiind cea mai mare producatoare de puieti), produsi in pepinierele proprii. Tot in campania de primavara, pentru consolidarea plantatiilor infiintate in anii precedenti, se vor parcurge cu lucrari de refaceri o suprafata de 654 ha si cu completari o suprafata de 4.216 ha. Valoarea lucrarilor de regenerare a padurilor ce vor fi executate in anul 2006 depaseste suma de 100 miloane lei, din care in campania de primavara se vor cheltui peste 60 milioane lei. Pentru ca lucrarile de impaduriri sa se desfasoare in conditii normale, in timp optim si pentru realizarea integrala a programului anual s-au inventariat suprafetele din fondul forestier care trebuie parcurse cu lucrari de regenerare in 2006, s-au efectuat lucrarile de pregatire a terenului si solului pe suprafetele a caror impadurire a necesitat aceasta tehnologie. De asemenea s-au efectuat cartari stationale in suprafetele destinate impaduririi, in vederea stabilirii celor mai bune solutii tehnice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.