Deficitul contului curent al balantei de plati s-a ridicat anul trecut la 8,7% din PIB. In 2004, acesta reprezenta 8,4% din PIB, reiese din datele publicate de Institutul National de Statistica si Banca Nationala a Romaniei. BNR a calculat pentru 200
Deficitul contului curent al balantei de plati s-a ridicat anul trecut la 8,7% din PIB. In 2004, acesta reprezenta 8,4% din PIB, reiese din datele publicate de Institutul National de Statistica si Banca Nationala a Romaniei. BNR a calculat pentru 2005 un deficit al contului curent de 6,9 miliarde euro, iar Institutul National de Statistica a anuntat, miercuri, un Produs Intern Brut pentru aceeasi perioada de 287 miliarde lei. Pentru a determina raportul dintre deficitul de cont curent si PIB, banca centrala utilizeaza cursul mediu de schimb din perioada analizata. Potrivit acestei metodologii, PIB s-a ridicat anul trecut la 79,25 de miliarde euro. Totodata, calculata in euro, cresterea economica de anul trecut se ridica la 30%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.