Serviciul de Informatii Externe (SIE) angajeaza spioni perfecti. Aceasta este concluzia care se desprinde din lecturarea conditiilor impuse celor care vor sa candideze pentru un post operativ sau unul de analiza.
"Un viitor specialist in domen
Serviciul de Informatii Externe (SIE) angajeaza spioni perfecti. Aceasta este concluzia care se desprinde din lecturarea conditiilor impuse celor care vor sa candideze pentru un post operativ sau unul de analiza.
"Un viitor specialist in domeniul informatiilor externe trebuie sa aiba calitati si aptitudini care sa-i permita sa stabileasca si sa cultive cu usurinta relatii personale. Cunostintele de cultura generala, adaptabilitatea, flexibilitatea, stapanirea de sine reprezinta atuuri importante in procesul de selectie", mentioneaza anuntul postat pe site-ul SIE.
Anuntand, pentru prima data de la infiintarea acestei institutii, ca exista o serie de posturi vacante in schema de personal, Serviciul a publicat ieri conditiile pentru angajarea unor interpreti-traducatori, juristi, psihologi, experti in domeniul IT si nu in ultimul rand lucratori "in operativ" si analiza-sinteza.
Selectati pe criteriul performantelor universitare si al experientei profesionale cumulate in domeniul de specialitate, dar si al exprimarii in cel putin o limba de circulatie internationala (cunostintele de limbi straine rare reprezentand un important atu), viitorii spioni operativi trebuie "sa dispuna de o inteligenta peste medie", sa aiba o "cultura generala de nivel superior, capacitate foarte buna de relationare, influenta, abilitate de comunicare, exprimare bogata, fluenta si elevata, atat in vorbire cat si in scris". Pentru a fi acceptati in SIE, calitatile viitorilor ofiteri operativi trebuie sa fie "creativitate, spontaneitate, adaptabilitate, flexibilitate, spirit organizatoric, capacitate de a evalua si de a lua decizii, abilitate de analiza si asumarea responsabilitatii".
Limita maxima de varsta pentru ofiterii operativi si cei de paza este de 35 de ani, inaltimea minima de 1,70 m, memoria vizuala si perceptia spatiului si a timpului trebuind sa fie cel putin "buna".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.