Parlamentul de la Budapesta va subventiona in acest an asociatiile romanesti din Ungaria cu suma de 7,45 de milioane de forinti. Pentru obtinerea de fonduri guvernamentale, asociatiile etnicilor romani din Ungaria au dat un concurs. La acesta s-a

Parlamentul de la Budapesta va subventiona in acest an asociatiile romanesti din Ungaria cu suma de 7,45 de milioane de forinti.

Pentru obtinerea de fonduri guvernamentale, asociatiile etnicilor romani din Ungaria au dat un concurs. La acesta s-au inscris 21 de organizatii romanesti. In urma concursului, autoritatile de la Budapesta au hotarat ca fondurile propuse pentru organizatiile romanesti sa mearga la 18 asociatii. Aceasta decizie a devenit oficiala in urma deciziei plenarei Parlamentului ungar de la 13 februarie 2006.

BANII UNGURILOR. Astfel, Asociatia Romanilor din Otlaca-Pusta a primit 300.000 de forinti, Asociatia Culturala a Romanilor din Chitigaz - 400.000 de forinti, Asociatia Culturala Romana din Leta Mare - 200.000, Asociatia Culturala a Romanilor din Seghedin - 200.000, Asociatia de Nationalitate a Pensionarilor din Sacal - 200.000, Asociatia de Nationalitate a Romanilor din Batania - 400.000 si Asociatia de Nationalitate si de Promovare a Comunitatii din Sacal - 200.000. Cele mai mari fonduri vor fi primite de Institutul de Cercetari al Romanilor din Ungaria, 1.200.000 de forinti, si de Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria, 2.000.000 de forinti, informeaza corespondentul Romanian Global News in Ungaria.
Cele trei organizatii romanesti care au mai inaintat concurs pentru obtinerea de fonduri maghiare, dar nu au fost admise pe lista beneficiarilor din 2006 a celor 7,45 milioane de forinti sunt: Uniunea Autoguvernarilor Romanesti din judetul Hajdu-Bihar, Clubul Pensionarilor Romani din Giula si Asociatia Romanilor din Apateu. Principalul motiv care a dus la neacordarea de fonduri pentru aceste asociatii l-a constituit dosarul considerat incomplet al acestora. Potrivit RGNPress, numarul organizatiilor subventionate, precum si suma totala acordata sunt identice cu cifrele din 2005.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.