Asociatia companiilor ce fac cercetari in domeniul virusilor pentru dispozitivele mobile a anuntat aparitia primului program informatic capabil sa infecteze un celular sau un PDA folosindu-se de un computer. Din fericire, virusul cu pricina nu rep
Asociatia companiilor ce fac cercetari in domeniul virusilor pentru dispozitivele mobile a anuntat aparitia primului program informatic capabil sa infecteze un celular sau un PDA folosindu-se de un computer.

Din fericire, virusul cu pricina nu reprezinta inca o amenintare pentru utilizatori. Creatorii sai au dorit doar sa dovedeasca faptul ca e posibil sa raspandesti un astfel de program, asa ca l-au trimis reprezentantilor Mobile Antivirus Researchers Association (MARA). Virusul a sosit insotit de un fisier-text ce continea urmatorul mesaj: ""Acesta este un cod creat in scopuri pur educationale. Acest virus inchide prapastia dintre dispozitivele handheld si desktop, acum este o singura lume deschisa tuturor posibilitatilor"".
AMENINTARE. Chiar daca nu ""zburda"" in libertate, nu inseamna ca programul respectiv nu este periculos. Odata ajuns in dispozitivul mobil, este capabil sa stearga diverse fisiere. Dupa ce se instaleaza in computer se copiaza singur in registri si se multiplica pe masura ce sistemul este repornit. Din aceasta cauza, dupa o vreme, performantele PC-ului vor avea de suferit. Instalat ""confortabil"", programul asteapta o conexiune ActiveSync (software Microsoft folosit pentru a sincroniza informatiile din computer cu cele de pe telefoanele mobile sau PDA-uri).
In momentul in care un dispozitiv mobil este conectat la PC, acesta este infectat. Daca dispozitivul mobil ruleaza sub Windows CE sau Windows Mobile, sterge toate fisierele din directorul My Documents. Reprezentantii MARA au anuntat ca vor trimite codul virusului companiilor producatoare de programe antivirus si expertilor in securitate informatica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.