Comitetul de Urgenta al LPF a decis ieri sa amane cu o saptamana startul returului in Divizia A, din cauza zapezii care influenteaza negativ atat starea terenurilor, cat si posibilitatile de deplasare pentru echipe. "Avand in vedere conditiile meteo
Comitetul de Urgenta al LPF a decis ieri sa amane cu o saptamana startul returului in Divizia A, din cauza zapezii care influenteaza negativ atat starea terenurilor, cat si posibilitatile de deplasare pentru echipe. "Avand in vedere conditiile meteo nefavorabile si prognoza pentru urmatoarele zile, Comitetul de Urgenta al LPF, considerand ca este o situatie de forta majora, in temeiul art. 44.1 din ROAF, hotaraste in unanimitate amanarea returului editiei 2005/2006 a campionatului Diviziei A. Acesta se va relua incepand cu data de 10 martie, televiziunile urmand a efectua transmisiile conform programului initial", a se arata intr-un comunicat al LPF. Conform acestei decizii, partidele etapei a 16-a se vor disputa astfel: Gloria Bistrita - Jiul Petrosani (10 martie, ora 15.30), Politehnica Iasi - "Poli" Timisoara (11 martie, ora 15), CFR Ecomax Cluj - Sportul Studentesc (11 martie, ora 15), Dinamo Bucuresti - Otelul Galati (11 martie, ora 20), FCM Bacau - FC National Bucuresti (12 martie, ora 15.30), FC Farul Constanta - Pandurii Tg. Jiu (12 martie, ora 18,30), Rapid Bucuresti - FC Vaslui (12 martie, ora 18,30), Steaua Bucuresti - FC Arges Pitesti (12 martie, ora 20,30). Vicepresedintele LPF, Alexandru Boc, a declarat ieri ca dupa amanarea cu o saptamana a returului Diviziei A din cauza conditiilor meteo nefavorabile, fiecare etapa va fi decalata cu o saptamana fata de programul initial. Dinamo a fost prima grupare care a cerut amanarea returului, "cainii rosii" solicitand marti, in mod oficial, acest lucru. Desi initial s-a opus, din cauza programului incarcat (FIFA a cerut ca fiecare campionat sa se termine pana la 20 mai din cauza CM din Germania), care nu avea date libere, liga a cedat dupa ce, ieri dimineata, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a discutat telefonic cu presedintii de club. Aflat in Cipru, cu Nationala, presedintele ligii, Dumitru Dragomir, a acceptat si el dorinta sefilor de club, fiind de acord cu amanarea returului. Pana la decizia ligii, FRF a decis acum doua zile amanarea reluarii campionatului pentru diviziile inferioare astfel: Divizia B se reia pe 11 martie, in loc de 4 martie, iar Divizia C se reia pe 17 martie, in loc de 10 martie. Prima consecinta este aceea ca perioada de transferuri se prelungeste automat, pana la 9 martie, pentru Divizia B, si pana la 15 martie, pentru Divizia C. Pentru Divizia A, perioada de transferuri, de asemenea prelungita, expira, conform regulamentului, cu 48 de ore inainte de primul meci al fiecarei echipe. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.