Iliescu reproseaza liderilor PSD ca pun in pericol doctrina social-democrata. Senatorul a apreciat marti seara ca declinul stangii pe scena politica romaneasca se datoreaza compromiterii morale a PSD si a liderilor sai. Din pacate, membrii partidului
Iliescu reproseaza liderilor PSD ca pun in pericol doctrina social-democrata. Senatorul a apreciat marti seara ca declinul stangii pe scena politica romaneasca se datoreaza compromiterii morale a PSD si a liderilor sai. Din pacate, membrii partidului trebuie sa suporte consecintele "pierderii de credit, de suport si de autoritate morala din partea unor lideri ai acestei formatiuni", a spus Iliescu.
Drept urmare, fostul presedinte reia ideea formarii unui pol de stanga, dar nu in jurul PSD.
"Trebuie sa privim mai larg, nu doar prin prisma structurii rigide a unui partid cu o umbrela unica sub care se aduna toti", a spus Iliescu. El a adaugat ca Petre Roman va juca un rol important in formarea noului pol, iar social-democratii ar trebui sa sprijine initiativa, pentru ca este si in interesul lor ca in societatea romaneasca sa existe un pol de stanga bine definit.
Ideea consolidarii unui pol de stanga a fost lansata de catre Ion Iliescu de anul trecut. El aprecia ca noua structura nu trebuie sa fie formata in jurul PSD", pentru ca "nu toti intelectualii de stanga vor sa fie reprezentati de acest partid". De cealalta parte insa, Mircea Geoana aprecia ca un pol social nu se poate realiza decat in jurul PSD, in caz contrar fiind un "nonsens politic".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.