Membrii colegiului Academiei Americane de Arta Cinematografica au incheiat ieri operatiunile de votare pentru alegerea castigatorilor premiilor Oscar, cu cinci zile inainte de ceremonia oficiala de decernare a mult asteptatelor trofee din domeniul ci
Membrii colegiului Academiei Americane de Arta Cinematografica au incheiat ieri operatiunile de votare pentru alegerea castigatorilor premiilor Oscar, cu cinci zile inainte de ceremonia oficiala de decernare a mult asteptatelor trofee din domeniul cinematografiei. Acum, nu a mai ramas decat sa se numere aceste voturi si sa se stabileasca cine sunt norocosii acestei editii. Cu toate acestea, numele castigatorilor vor fi pastrate secrete pana la festivitatea de premiere care va avea loc duminica.
Peste sase mii de membri ai Academiei Americane de Arta Cinematografica au votat pentru castigatori. Aceste voturi sunt apoi numarate de doua persoane - singurele care vor sti inainte de ceremonie cine sunt alesii.
Dupa ce s-a terminat votarea, Rick Rosas si Brad Oltmanns (foto), de la compania PricewaterhouseCoopers au inceput numaratoarea, intr-o incapere dintr-o cladire ramasa secreta.
Dupa ce acestia vor termina numaratoarea, hartiile cu voturi vor fi bagate intr-un seif, iar Rosas si Oltmanns vor pregati faimoasele plicuri care contin numele castigatorilor.
Plicurile sunt pregatite in dublu exemplar, iar in ziua ceremoniei, atat Rosas cat si Oltmanns iau cu ei aceste hartii si se indreapta spre locul festivitatii, pe rute diferite, si escortati de politie.
Informatii ultrasecrete
De fapt, plicurile, de cand au fost sigilate, nu mai sunt deschise decat atunci cand ajung in mainile prezentatorilor, care vor anunta public castigatorii pe scena teatrului Kodak din Hollywood.
In cazul in care se intampla ceva cu plicurile, Rosas si Oltmanns s-au asigurat ca informatiile nu s-au pierdut: ei au memorat numele celor care trebuie anuntati drept castigatori.
"Am spus intotdeauna ca cea mai usoara parte a muncii noastre este de fapt pastrarea secretului", a dezvaluit Rosas.
Intre timp, statuetele aurite care urmeaza sa fie remise laureatilor premiilor Oscar la 5 martie au ajuns deja cu avionul la Los Angeles. Trofeele, masurand 34 de centimetri si o greutate de patru kilograme, sunt expuse in complexul comercial care inconjoara sala Kodak Theatre de la Hollywood.
Masti cu caviar
De cealalta parte, starurile se afla deja in febra pregatirilor pentru ceremonia de la Teatrul Kodak. In incercarea de a fi mai frumoase, mai slabe si mai stralucitoare, vedetele nu se dau inapoi de la nimic, supunandu-se la masaje corporale cu diamante si la gomaje faciale cu crema de icre negre, relateaza Reuters.
Metodele pentru redarea tineretii si a frumusetii sau pentru sublinierea acestor calitati sunt dintre cele mai diverse in timpul numaratorii inverse catre cea mai importanta seara a anului la Hollywood.
Daca exista ideea unei mici operatii estetice sau a injectiilor cu Botox, atunci acesta este momentul potrivit pentru a o pune in aplicare. Tot acum este si cel mai potrivit moment pentru ca vedetele sa viziteze cabinete de lux, unde consilieri de moda, profesionisti in infrumusetare si bijutieri ii asteapta cu bratele deschise.
Pentru cei cu spirit de aventura, caviarul va fi intins pe fata si nu pe paine. Kerstin Florian, creator de produse de ingrijire, le ofera nominalizatilor cosulete cu cadouri, in care se afla si crema sa pentru ochi, din caviar (Caviar Eye Cream), care ar trebui sa regenereze celulele pielii si sa-i confere o stralucire aparte.
Crema este, din fericire, inodora, pentru ca producatorii nu vor ca vedetele sa se simta "ca si cum si-ar pune icre pe fata".
Masaj cu diamante
Iar daca icrele negre nu sunt destul de scumpe, exista si varianta unui masaj cu diamante. Teri Hatcher, starul din "Neveste disperate", a luat parte la un astfel de tratament la care are acces numai crema Hollywoodului. In timpul celui mai scump masaj din lume, diamante de 18 carate, in valoare de 1,5 milioane de dolari, sunt asezate in puncte energetice ale corpului, iar lumina ultravioleta "citeste" vibratiile rezultate.
Daca la orizont se intrevede un Oscar, celebritatile trebuie sa tina cont de faptul ca un rimel care se scurge pe fata nu da niciodata bine la TV. Pentru a-si mentine frumusetea ochilor chiar si cand le siroiesc lacrimile in timpul discursurilor de acceptare a statuetei, actritele pot sa apeleze la extensiile pentru gene de la compania de cosmetice Pout. Firma intentioneaza sa prezinte acest produs la un eveniment numit "Beauty and the Budoir", sponsorizat de hairstylistul vedeta al casei Victoria's Secret, Frederic Fekkai.
Dermatologul new yorkez Patricia Wexler a mentionat ca majoritatea tratamentelor pre-Oscar implica injectiile cu Botox, peeling-urile chimice sau substante pentru umflarea buzelor si a obrajilor. Wexler a dezvaluit ca, odata, o vedeta nominalizata la Oscar i-a cerut, cu zece zile inainte de ceremonie, sa-i indeparteze prin liposuctie o punga de grasime care strica efectul unei rochii scumpe. (D.M.)
Voturile
- Se trimit 6000 de buletine de vot catre membrii Academiei Americane de Arta Cinematografica;
- Acestia trebuie sa voteze in perioada 8-28 februarie;
- Doi oameni numara timp de trei zile voturile pentru a decide cine sunt castigatorii;
- Doua seturi a cate 24 de plicuri sunt duse la Teatrul Kodak in ziua ceremoniei;
- In 72 de ani, in total 12 persoane au numarat voturile;
- De 72 de ani, PricewaterhouseCoopers a avut in mana voturile pentru Oscaruri;
- "In toti acesti ani de numarare si validare a buletinelor de vot nu a existat niciodata o bresa in sistemul de securitate. Sunt mandru ca fac parte din aceasta traditie si sper ca si pe viitor sa se intample la fel" a declarat Oltmanns.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.