Biserica Ortodoxa Romana s-a declarat dispusa sa lupte ""pe toate caile legale"" pentru recuperarea patrimoniului Fundatiei ""Gojdu"", dupa cum a afirmat miercuri seara, la finalul Adunarii Nationale Bisericesti, IPS Bartolomeu Anania (foto), conduca
Biserica Ortodoxa Romana s-a declarat dispusa sa lupte ""pe toate caile legale"" pentru recuperarea patrimoniului Fundatiei ""Gojdu"", dupa cum a afirmat miercuri seara, la finalul Adunarii Nationale Bisericesti, IPS Bartolomeu Anania (foto), conducatorul Episcopiei Romane Ortodoxe din Ungaria, sustinand si el acelasi punct de vedere. ""Nu pot exista doua fundatii «Gojdu» paralele, asta inseamna ca una nu se justifica"", a declarat Bartolomeu Anania.
El a mai aratat ca, daca ordonanta Guvernului va fi adoptata de Camera, reprezentantii Bisericii ""vor face demersuri legale necesare catre comisiile si plenul Senatului"". In cazul in care si Senatul va respinge propunerea Bisericii, IPS Bartolomeu Anania va cere presedintelui Basescu sa nu promulge legea. ""Daca nici presedintele nu ne va ajuta, atunci deschidem procedura legala ca sa stramutam procesul la institutii internationale, la Haga sau la Helsinki"", a concluzionat mitropolitul.
SUSTINERE PC. Vicepresedintele conservator, Nicolae Popa, a anuntat ieri ca partidul din care face parte va sustine demersurile Bisericii si va solicita Parlamentului sa ii invite la dezbaterea proiectului pe reprezentantii acesteia. Popa a aratat ca parlamentarii PC nu vor vota ordonanta privind infiintarea Fundatiei ""Gojdu"", deoarece aceasta ""dezmosteneste tinerii ardeleni cu ajutorul unor artificii juridice"". Conform presedintelui Consiliului Executiv, senatorul Sabin Cutas, conservatorii l-au desemnat pe deputatul Petru Calian sa mearga la Budapesta pentru a se informa in legatura cu patrimoniul Fundatiei ""Gojdu"". Si PD a anuntat ca nu va vota ordonanta Guvernului in forma actuala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.