Senatorii din Comisia pentru cercetarea abuzurilor au ridicat, ieri, problema facilitatilor de care beneficiaza magistratii, exprimandu-si, in fata ministrului Justitiei, Monica Macovei, nemultumirea fata de faptul ca vor trebui sa renunte la pensiil
Senatorii din Comisia pentru cercetarea abuzurilor au ridicat, ieri, problema facilitatilor de care beneficiaza magistratii, exprimandu-si, in fata ministrului Justitiei, Monica Macovei, nemultumirea fata de faptul ca vor trebui sa renunte la pensiile si indemnizatiile tranzitorii prevazute in Statutul parlamentarilor.
Senatorii din Comisia pentru cercetarea abuzurilor au discutat, din nou, problema pensiilor de serviciu ale magistratilor - care reprezinta 75% din venitul acordat in timpul serviciului - dar si ale altor categorii socio-profesionale care beneficiaza de astfel de facilitati, cum sunt politistii sau personalul din domeniul apararii.
"Noi am votat toate facilitatile pe care le-ati propus, iar cand ne-am votat indemnizatiile tranzitorii, toata tara a sarit in aer", a afirmat senatorul PRM Valentin Dinescu.
In replica, ministrul Macovei a aratat ca aceasta pensie se acorda dupa o vechime de 25 de ani si, desi nu a putut preciza cu exactitate, si-a exprimat convingerea ca si celelalte categorii nominalizate de senatori beneficiaza de aceste facilitati numai dupa un anumit numar de ani si "nu pentru trei luni", cum prevedea Statutul parlamentarilor in cazul indemnizatiilor tranzitorii.
Totodata, Monica Macovei a spus ca, personal, nu a propus reglementarea vreunei facilitati si, mai mult, a eliminat anul trecut facilitatile acordate mamelor din sistemul judiciar, care, spre deosebire de restul femeilor, beneficiau de indemnizatii de maternitate reprezentand 75% din venitul lunar.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.