Cei peste 1.600 de elevi ai Scolii 56 din Bucuresti si profesorii lor sunt in deplina siguranta. Incepand de ieri, atat in incinta unitatii de invatamant, cat si in curte, a fost montat un sistem integrat de supraveghere, Scoala Jose Martin devenind
Cei peste 1.600 de elevi ai Scolii 56 din Bucuresti si profesorii lor sunt in deplina siguranta. Incepand de ieri, atat in incinta unitatii de invatamant, cat si in curte, a fost montat un sistem integrat de supraveghere, Scoala Jose Martin devenind astfel, unica in tara prin sistemul de securitate.
Patru subsisteme, video, antiefractie, control acces si comunicare in caz de urgenta, coordonate din doua dispecerate, unul montat in cancelarie si unul la intrarea principala vor asigura de acum incolo siguranta in scoala.
Echipamentul de supraveghere costa in total aproape doua miliarde de lei vechi, banii provenind dintr-o donatie la care au contribuit mai multe firme, tatal unuia dintre elevii scolii lucrand la una din companiile initiatoare ale proiectului.
Sistemul antiefractie, montat in cancelarie si in salile unde exista aparatura didactica foarte scumpa contine senzori de miscare, de fum si de inundatie, iar accesul in acest tip de sali si in cancelarie, se face cu ajutorul unor cartele magnetice. In alte 35 de unitati scolare din Capitala exista doar sisteme partiale de supraveghere, dar fara posibilitatea inregistrarii, a precizat Cristian Alexandrescu, inspectorul general scolar al municipiului Bucuresti. Acesta a mai adaugat ca in scolile din Capitala nu se poate vorbi inca de infractionalitate "la nivel de masa", ci numai de cazuri sporadice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.