Parlamentul European (PE) va fi prima institutie a Uniunii Europene care se va pronunta la mijlocul lunii mai asupra clauzei de salvgardare a aderarii Romaniei, iar ulterior vor veni deciziile Comisiei si a Consiliului UE, a declarat, ieri, coordonat
Parlamentul European (PE) va fi prima institutie a Uniunii Europene care se va pronunta la mijlocul lunii mai asupra clauzei de salvgardare a aderarii Romaniei, iar ulterior vor veni deciziile Comisiei si a Consiliului UE, a declarat, ieri, coordonatorul de politica externa al Grupului Verzilor din PE, Joost Lagendjik. "In urmatoarele doua luni la Bucuresti vor mai veni si alti colegi ai mei din Parlamentul European pentru a se informa la fata locului asupra progreselor facute de autoritatile romane pentru indeplinirea angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana", a declarat parlamentarul european dupa o intalnire cu ministrul afacerilor externe, Mihai-Razvan Ungureanu. Oficialul european a subliniat ca s-a interesat mai ales de reforma justitiei si combaterea coruptiei, dar opinia sa va fi formata dupa ce se va intalni si cu ministrul justitiei Monica Macovei, ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, si o serie de reprezentanti ai societatii civile.
Joost Lagendjik a subliniat ca gruparea pe care o reprezinta in PE a sprijinit de la inceput actualul Guvern de la Bucuresti "pentru intentiile sale bune si hotararea de a rezolva problemele pe care fostul executiv nu le-a abordat".De asemenea, liderul formatiunii ecologiste din PE a aratat ca a discutat cu ministrul Mihai-Razvan Ungureanu si despre problema inchisorilor si zborurilor CIA. El s-a declarat multumit de faptul ca ministrul Ungureanu l-a rugat sa transmita colegilor sai din comisia PE care ancheteaza aceasta problema ca in Romania nu au existat astfel de actiuni.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.