In ultimul timp autoritatile politienesti au primit numeroase reclamatii din partea cetatenilor din Iasi, in care arata ca le-au disparut copii, in varsta de 7-8 ani. Politia locala a primit ieri o reclamatie scrisa de d-l Ion Nistor str. Rozelor 84.
In ultimul timp autoritatile politienesti au primit numeroase reclamatii din partea cetatenilor din Iasi, in care arata ca le-au disparut copii, in varsta de 7-8 ani. Politia locala a primit ieri o reclamatie scrisa de d-l Ion Nistor str. Rozelor 84. In reclamatia sa petitionarul nostru arata ca, in ziua de 27 februarie a. c. a primit o scrisoare (pe care o redam mai jos, prin bunavointa politiei), in care i se aduce la cunostinta, ca daca pana in data de 5 martie a.c. nu va depune suma de 100.000 de lei, copilul sau Emil, in varsta de 8 ani, va fi rapit. Iata ce cuprinde scrisoarea cu pricina:
Domnule Nistor,
In Iasi a sosit marea banda de gangsteri, venita tocmai de la Bucuresti, si care opereaza in stil american.
Noi trimitem mai intii scrisori de amenintare in care aratam ca daca nu se depune suma ceruta de noi rapim copilul, sau dupa caz dam foc casei.
Dupa cum v'am aratat mai sus, iti aducem la cunostinta, ca daca nu depui suma de 100.000 de lei, langa portita cea mica ce duce spre gradina din spatele casei d-tale, sa stii ca-ti rapim copilul. De aceea te rugam sa nu te pui cu noi pentru ca suntem fara de mila, nu te zgarci ca ai destui bani. Cu noi sa nu joci, deoarece suntem de meserie, politia din Bucuresti nu ne-a putut prinde, dar mai ales una de talia celei din Iasi.
Vezi gandeste bine ce faci, ori dai banii, ori ai copilul rapit.
Asociatia bandei de gangsteri din Bucuresti
Politia a luat act de cele aratate mai sus si continua cercetarile.
ZIUA, 2 martie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.