Finala Eurovision 2006, din 20 mai, de la Atena, promite sa fie una interesanta. Cu Anna Vissi - Madonna Greciei, Las Ketchup - Akcent-ul Spaniei si maltezul Fabrizio Faniello - fostul partener de scena al Andreei Antonescu. Doar sapte di

Finala Eurovision 2006, din 20 mai, de la Atena, promite sa fie una interesanta. Cu Anna Vissi - Madonna Greciei, Las Ketchup - Akcent-ul Spaniei si maltezul Fabrizio Faniello - fostul partener de scena al
Andreei Antonescu.

Doar sapte din cele 14 tari care intra direct in finala si-au ales piesele, dar deja au inceput sa curga comentariile. Fara a mai aduce in discutie controversele mioritice iscate de calificarea lui Traistariu, cu ""Tornero"", sa vedem ce s-a intamplat pe la vecinii nostri europeni si cine sunt concurentii cunoscuti deja ai lui Mihai.
ZERO PUNCTE. Dupa ce televiziunea publica spaniola TVE a anuntat ca fetele Las Ketchup vor merge la Atena, impatimitii Eurovisionului au inceput sa puna la indoiala justetea acestei alegeri si calitatea indoielnica a piesei ""Bloody Mary"". ""A fost o dezamagire enorma"", ""Spania: zero puncte"", scriau spaniolii pe un forum dedicat festivalului de cantec european. Cotidianul spaniol El Mundo l-a citat pe presedintele Asociatiei Presei din Madrid, González Urbaneja, spunand: ""Probabil ca nu este o institutie mai corupta in Spania decat RTVE (n.r. Radio-Televiziunea Spaniola)"", desi nu avea dovezi care sa sprijine aceasta acuzatie. Una peste alta, cantecul ""tomatelor"", acest ""Akcent"" iberic feminin, nu este pe placul compatriotilor lor. Pe de alta parte, celebritatea castigata de Las Ketchup in anii trecuti, cu ""Asereje"", ar putea ajuta Spania sa ocupe un loc bun in finala din Grecia.
Un alt concurent al lui Mihai Traistariu este un fost partener de scena al Andreei Antonescu. Fabrizio Faniello reprezinta Malta la Eurovision pentru a doua oara. La prima lui participare la acest concurs, in 2001, a obtinut locul 9 pentru tara sa. In acest an, maltezii nu spera sa se claseze mai sus de locul 15, cu piesa lui Faniello, ""I do"". ""In cel mai bun caz poate fi numita euro-gunoi. Total opusa melodiei interpretata de Chiara anul trecut"", scrie un maltez pe forumul Eurovision.
SANSE. Tara-gazda o aduce pe scena pe Madonna Greciei, Anna Vissi, o cantareata nascuta acum 49 de ani, in Cipru, pe care fanii au poreclit-o Thea (""diva""). Anna Vissi a vandut 9,5 milioane de copii ale albumelor ei in toata lumea. In 2005 a cunoscut succesul si in Statele Unite, unde se afla in fruntea topurilor de muzica dance cu ""Call Me"". Cu asemenea concurenta, Traistariu are sanse sa se califice pe un loc fruntas. Sa nu intervina, totusi, politica televotingului!

DIVA ELENA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.