In urma examenelor sustinute in anii anteriori, reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii au ajuns la concluzia ca ''elevii claselor a VIII-a citesc in mai mare masura operele prevazute in programa scolara decat elevii claselor a XII-a''. '
In urma examenelor sustinute in anii anteriori, reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii au ajuns la concluzia ca ''elevii claselor a VIII-a citesc in mai mare masura operele prevazute in programa scolara decat elevii claselor a XII-a''. ''Elevii din clasa a VIII-a citesc fie de frica parintilor, fie din pasiune. La tinerii din clasa a XII-a apar alte preocupari. Acestia din urma, chiar daca nu citesc operele prevazute in programa scolara, au la indemana mai multe critici, comentarii de opere pe Internet sau poarta discutii cu profesorii la orele de curs. Multi elevi din clasa a XII-a ciulesc urechile la ceea ce explica profesorii si la prezentarile facute de colegii care au citit operele. Astfel reusesc sa afle despre ce este vorba in operele prevazute si pentru examene'', ne-a declarat Adrian Stoica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.