Profitul net al National Bank of Greece s-a dublat anul trecut, ca urmare a dezvoltarii activitatilor din Europa de Est, a reducerii costurilor si a cererii mari pentru creditele de consum, potrivit unui comunicat al grupului, informeaza Mediafax. Ca
Profitul net al National Bank of Greece s-a dublat anul trecut, ca urmare a dezvoltarii activitatilor din Europa de Est, a reducerii costurilor si a cererii mari pentru creditele de consum, potrivit unui comunicat al grupului, informeaza Mediafax. Castigul net al bancii a avansat la 727,4 milioane de euro (864 de milioane de dolari), fiind conform cu estimarile analistilor, care au variat intre 670 milioane de euro si 742 de milioane de euro. "Cresterea profitabilitatii s-a datorat dezvoltarii creditelor de retail, in special pe plan intern, unde National Bank of Greece detine pozitia de lider", a declarat analistul Dimitris Haralambopoulos, de la firma Alpha Finance. Castigul grupului a fost alimentat de cresterea volumului creditelor de retail, dar si de contributia mai mare la profit avuta de operatiunile din Europa de Sud-Est. Venitul net obtinut din dobanzi s-a majorat cu 19,6%, la 1,59 miliarde euro, alimentat in special de creditele de retail din Grecia si Europa de Sud-Est.
National Bank a mai anuntat ca reteaua detinuta in Romania (prin Banca Romaneasca), Bulgaria si Serbia a crescut anul trecut la 257 de filiale, numarul clientilor din regiune ajungand la 2,5 milioane de persoane. In acest an, grupul intentioneaza sa infiinteze, in afara Greciei, alte 105 filiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.