Proiectul legii lustratiei al Monei Musca a intrat in dezbaterea a trei comisii reunite ale Senatului: Juridica, a Drepturilor Omului si pentru Egalitatea de Sanse. Toti senatorii prezenti au fost de acord ca este nevoie de "un act care sa ne delimit
Proiectul legii lustratiei al Monei Musca a intrat in dezbaterea a trei comisii reunite ale Senatului: Juridica, a Drepturilor Omului si pentru Egalitatea de Sanse. Toti senatorii prezenti au fost de acord ca este nevoie de "un act care sa ne delimiteze de trecut". Disputele au inceput cand s-a discutat care vor fi cei carora li se va interzice accesul la demnitati publice. Reprezentantii opozitiei sustin ca legea lustratiei condamna functii, nu fapte. Peremistul Valentin Dinescu a declarat ca legea contine prevederi anticonstitutionale si ca este inoportuna introducerea unui "catalog al oamenilor rai". Senatorii PSD au refuzat sa declare care a fost mandatul primit de la partid. Doar Razvan Theodorescu si Doru Ioan Taracila au comentat proiectul, insa in nume propriu. Primul sustine mai degraba varianta unui blam moral, iar al doilea a apreciat ca gradul de vinovatie este dat doar de fapte, nu de pozitia in sistem. Senatorii coalitiei au fost in general favorabili legii, cu unele precizari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.